RECEPT: Testenine z lososom, šparglji in feta sirom

24. 4. 2022
RECEPT: Testenine z lososom, šparglji in feta sirom (foto: Profimedia)
Profimedia

Omamna kombinacija lososa, špargljev in feta sira navduši tudi najzahtevnejše gurmane. Preizkusite jo tudi vi!

Sestavine za 4 osebe:
  • 400 g poljubnih testenin
  • 4 manjši lososovi fileji brez kosti in kože
  • 100 g feta sira
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • 1 šopek špargljev
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 žlica masla
  • Sol in poper po okusu

Postopek:

1. Skuhajte testenine "al dente" po navodilih na embalaži.

2. Lososove fileje operite in jih dobro osušite. Šparglje operite in jim odrežite oleseneli del, preostanek pa narežite na približno 2 cm dolge kose.

3. V ponvi segrejte 1 žlico olja, nato pa popecite lososove fileje na vsaki strani približno 3-5 minut. Pečene fileje odstranite in pustite, da se ohladijo.

4. Kar v enaki ponvi odljite odvečno maščobo in v njej segrejte žlico masla ter narezane šparglje. Slednje pražite približno 2 minuti, nato pa primešajte še smetano. Omako po okusu začinite s soljo in poprom.

V katerem znaku imate Luno? To lahko pojasni, zakaj se tako odzivate

5. Ko omraka zavre, ji dodajte kuhane testenine ter vse skupaj premešajte. Lososove fileje natrgajte na koščke in jih nežno vmešajte v omako.

6. Testenine servirajte na krožnike, po vrhu pa nadrobite nekaj feta sira in postrezite.