Omamna kombinacija lososa, špargljev in feta sira navduši tudi najzahtevnejše gurmane. Preizkusite jo tudi vi!
Sestavine za 4 osebe:
- 400 g poljubnih testenin
- 4 manjši lososovi fileji brez kosti in kože
- 100 g feta sira
- 200 ml smetane za kuhanje
- 1 šopek špargljev
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 žlica masla
- Sol in poper po okusu
Postopek:
1. Skuhajte testenine "al dente" po navodilih na embalaži.
2. Lososove fileje operite in jih dobro osušite. Šparglje operite in jim odrežite oleseneli del, preostanek pa narežite na približno 2 cm dolge kose.
3. V ponvi segrejte 1 žlico olja, nato pa popecite lososove fileje na vsaki strani približno 3-5 minut. Pečene fileje odstranite in pustite, da se ohladijo.
4. Kar v enaki ponvi odljite odvečno maščobo in v njej segrejte žlico masla ter narezane šparglje. Slednje pražite približno 2 minuti, nato pa primešajte še smetano. Omako po okusu začinite s soljo in poprom.
5. Ko omraka zavre, ji dodajte kuhane testenine ter vse skupaj premešajte. Lososove fileje natrgajte na koščke in jih nežno vmešajte v omako.
6. Testenine servirajte na krožnike, po vrhu pa nadrobite nekaj feta sira in postrezite.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?