RECEPT: Testenine z lososom, šparglji in feta sirom

RECEPT: Testenine z lososom, šparglji in feta sirom (foto: Profimedia) Profimedia
24. 4. 2022

Omamna kombinacija lososa, špargljev in feta sira navduši tudi najzahtevnejše gurmane. Preizkusite jo tudi vi!

Sestavine za 4 osebe:
  • 400 g poljubnih testenin
  • 4 manjši lososovi fileji brez kosti in kože
  • 100 g feta sira
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • 1 šopek špargljev
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 žlica masla
  • Sol in poper po okusu

Postopek:

1. Skuhajte testenine "al dente" po navodilih na embalaži.

2. Lososove fileje operite in jih dobro osušite. Šparglje operite in jim odrežite oleseneli del, preostanek pa narežite na približno 2 cm dolge kose.

3. V ponvi segrejte 1 žlico olja, nato pa popecite lososove fileje na vsaki strani približno 3-5 minut. Pečene fileje odstranite in pustite, da se ohladijo.

4. Kar v enaki ponvi odljite odvečno maščobo in v njej segrejte žlico masla ter narezane šparglje. Slednje pražite približno 2 minuti, nato pa primešajte še smetano. Omako po okusu začinite s soljo in poprom.

5. Ko omraka zavre, ji dodajte kuhane testenine ter vse skupaj premešajte. Lososove fileje natrgajte na koščke in jih nežno vmešajte v omako.

6. Testenine servirajte na krožnike, po vrhu pa nadrobite nekaj feta sira in postrezite.