RECEPT: tofu z gobami v sojini omaki

RECEPT: tofu z gobami v sojini omaki (foto: Profimedia) Profimedia
26. 8. 2022

Slastna orientalska omaka, ki se super obnese v kombinaciji s kuhanim rižem.

Sestavine za 4 osebe:
  • 400 g tofuja
  • 350 g poljubnih gob
  • 3 stebla zelene
  • 1 košček ingverja, olupljenega in narezanega na tanke rezine
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 3 žlice sojine omake
  • 1 čajna žlička sezamovega olja
  • Sok 1 limete
  • Sol in poper po okusu
Priprava:

1. Tofu narežite na manjše kose in ga osušite s papirnatimi brisačkami. V ponvi segrejte žlico oljčnega olja, na katerem popečete tofu za približno 4 minute na vsaki strani. 

2. V ponvi ponovno segrejte žlico oljčnega olja, na katerem za približno 7 minut popečete očiščene in narezane gobe. Vmes jih večkrat premešajte, da se popečejo na vsaki strani. Nato v ponev stresite še popečen tofu, očiščeno in narezano zeleno, ingver, sojino omako in sezamovo olje. Vse skupaj rahlo začinite s soljo in dobro premešajte, nato pa kuhajte toliko časa, dokler zelena ne postane mehka, a vseeno hrustljava (približno 3 minute). Odstranite z ognja in vmešajte še limetin sok.

3. Omako postrezite s kuhanim rižem ali drugo prilogo po izbiri.