OMLETA S FIŽOLOM
Sestavine za 4 porcije:
● 400 g črnega fižola (lahko iz pločevinke)
● sok ene limete
● ¼ čajne žličke kumine
● pekoča omaka (po izbiri)
● 8 jajc
● sol in poper (po okusu)
● ½ skodelice feta sira
● salsa (neobvezno)
PRIPRAVA:
Fižol, sok limete, kumino in pekočo omako po okusu zmešajte v mešalniku – po potrebi dodajte kanček vode, da dobite lepo konsistenco.
Segrejte in naoljite ponev.
V bovli razžvrkljajte dve jajci, solite in poprajte po okusu, nato vlijte v ponev.
Ko je omleta pečena, po sredini namažite s četrt mešanice iz fižola, nadrobite malo feta sira in z lopatko omleto prepognite z vsake strani. Ometlo obrnite in odstranite iz štedilnika.
Ponovite s preostalimi sestavinami.
Po želji si zraven privoščite salso ali preprosto narežite nekaj svežega paradižnika in druge zelenjave.
● Da boste naslednjič pripravili popolna umešan jajca PREVERITE: Te priljubljene sestavine ne dodajajte umešanim jajcem → https://aktivni.metropolitan.si/prehrana/te-priljubljene-sestavine-ne-dodajajte-umesanim-jajcem/