Okusen in hkrati hitri obrok za vse sladokusce.
Potrebujete
- goveji zrezek, težek okoli 25 dag
- 2 skodelici rukole ali motovilca
- 2 žlici nadrobljene gorgonzole
- 1 velik paradižnik
- 1 srednje veliko rdečo čebulo
Potrebujete še
- 1 čajno žličko oljčnega olja
- 2 jedilni žlici balzamičnega kisa
- 2 srednje veliki polnozrnati bombeti
- 2 jedilni žlici lahke majoneze
- sol in poper po okusu
Priprava
1 Čebulo narežite na tanke rezine (kolute), ki jih malo posolite in počasi popražite na oljčnem olju na srednji temperaturi. Po 10? 15 minutah dodajte balzamični kis, premešajte in zmanjšajte temperaturo gretja na minimum.
2 Zrezek solite in poprajte po okusu ter ga v primerno veliki ponvi na hitro specite (4? 5 minut na vsaki strani) na visoki temperaturi, da ostane sočen in mehak. Primerna stopnja pečenosti je, ko je temperatura v središču 68 °C, kar pomeni, da je meso ob razrezu v sredini še rahlo rožnato. Preložite ga na krožnik, počakajte, da se malo ohladi, in ga nato razrežite na tanke rezine. Paradižnik narežite na tanke kolute.
3 V manjši skodelici dobro zmešajte gorgonzolo in majonezo. Prerežite bombeti in z omako namažite obe spodnji polovici. Obložite še z narezanim paradižnikom, mesom, rukolo in čebulo v balzamičnem kisu. Zadostuje za 2 porciji.
Na porcijo
- 580 kalorij
- 37 g beljakovin
- 62 g ogljikovih hidratov
- 22 g maščob (6 g nasičenih)
- 9 g vlaknin
- 770 mg natrija
foto: Joe Mckendry