Sočna govedina s paradižniki v balzamičnem kisu

26. 11. 2009

Presenetite jo s slastno dišečimi rezinami in samozavestnim nastopom.

Potrebujete

  • 1? čajne žličke oljčnega olja
  • 1 zrezek iz goveje potrebušine, težak okoli 35 dag
  • sol in poper po okusu
  • 2 skodelici češnjevih paradižnikov
  • 2 stroka česna, nare­­­zana na tanke rezine
  • 2 jedilni žlici balzamičnega kisa
  • 4 skodelice sveže rukole

Priprava

1 V litoželezni ali teflonski ponvi za peko mesa segrejte olje in na hitro popecite zrezek, ki ste ga prej začinili s soljo in poprom (približno 3? 4 minute na vsaki strani). Površina mora rahlo porjaveti in karamelizirati, pod pritiskom prsta pa mora biti meso mehko in sočno. Pečen zrezek prestavite na desko za rezanje.

2 Zmanjšajte temperaturo gretja in na ostanek olja v ponvi dodajte paradižnik in česen. Premešajte in pražite 1? 2 minuti, da rezine česna rahlo porjavijo. Poškropite z dvema žlicama balzamičnega kisa, spet premešajte in kuhajte še 2 minuti, da se kožica paradižnikov naguba in začne odstopati od mesa. Ponev odstranite z ognja in prilogo začinite po okusu.

3 Zrezek, ki se je medtem že malce ohladil, narežite na tanke trakove pravokotno na smer mišičnih vlaken, da boste meso lažje pojedli. Na dva plitka krožnika razporedite rukolo, nato pa ju enakomerno obložite s pripravljenimi mesnimi rezinami in dušenim paradižnikom. Polijte s preostalim sokom iz ponve. Zadostuje za 2 porciji.

Na porcijo

460 kalorij, 47 g beljakovin, 11 g ogljikovih hidratov, 24 g maščob 2 g vlaknin, 150 mg natrija.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri