Obrok za moč.
Potrebujete
2 čajni žlički oljčnega olja
1 manjši strok strtega česna
2 tanka svinjska zrezka
1 manjše rdeče jabolko, narezano na kocke
2 čajni žlički balzamičnega kisa
1 jedilno žlico konjaka
1 jedilno žlico gorčice s semeni
sol in poper po okusu
Priprava
Česen zmešajte z oljčnim oljem in ga za nekaj sekund popražite v vroči teflonski ponvi. Hitro dodajte zrezka, premešajte in pecite na srednji temperaturi. Predvsem pazite, da česna ne zažgete, ker postane zelo grenek. Jabolčne kocke pokapljajte z balzamičnim kisom in konjakom, dobro premešajte in pretresite k mesu. Vse skupaj dušite še približno 6 minut in vmes večkrat premešajte. Preden postrežete, meso oblijte z žličko gorčice s semeni ter solite in poprajte po okusu. Zadostuje za eno porcijo.
Na porcijo
458 kcal, 38 g belja-kovin, 17 ogljikovih hidratov, 21 g maščob (5 g nasičenih), 4 g vlaknin, 401 mg natrija.
Okusna priloga
Indijanski succotash
Potrebujete
1 sesekljano čebulo
1 strok sesekljanega česna
1 rdečo papriko, narezano na kocke
1 čajno žličko oljčnega olja
1 skodelico odcejenega rdečega fižola iz slanice
1 skodelico odcejene koruze iz slanice
sol in poper po okusu
Priprava
Na oljčnem olju popražite čebulo in papriko na srednji temperaturi. Dodajte fižol in koruzo ter pregrejte. Zadostuje za dve porciji.
Na porcijo
256 kcal, 14 g beljakovin, 41 ogljikovih hidratov, 5 g maščob (1 g nasičenih), 9 g vlaknin, 275 mg natrija.
Foto: Thomas Macdonald, Tim Turner