Sočni zrezki z jabolki

11. 1. 2008

Obrok za moč.

Potrebujete

2 čajni žlički oljčnega olja

1 manjši strok strtega česna

2 tanka svinjska zrezka

1 manjše rdeče jabolko, narezano na kocke

2 čajni žlički balzamičnega kisa

1 jedilno žlico konjaka

1 jedilno žlico gorčice s semeni

sol in poper po okusu

Priprava

Česen zmešajte z oljčnim oljem in ga za nekaj sekund popražite v vroči teflonski ponvi. Hitro dodajte zrez­ka, premešajte in pecite na srednji temperaturi. Pred­vsem pazite, da česna ne zažgete, ker postane zelo grenek. Jabolčne kocke pokapljajte z balzamičnim kisom in konjakom, dobro premešajte in pretresite k mesu. Vse skupaj dušite še približno 6 minut in vmes več­krat premešajte. Preden postrežete, meso oblijte z žličko gorčice s semeni ter solite in poprajte po oku­su. Zadostuje za eno porcijo.

Na porcijo

458 kcal, 38 g bel­­­­­ja­­­-kovin, 17 ogljikovih hidratov, 21 g maš­­čob (5 g nasičenih), 4 g vlaknin, 401 mg natrija.

Okusna priloga

Indijanski succotash

Potrebujete

1 sesekljano čebulo

1 strok sesekljanega česna

1 rdečo papriko, narezano na kocke

1 čajno žličko oljčnega olja

1 skodelico odcejenega rdečega fižola iz slanice

1 skodelico odcejene koruze iz slanice

sol in poper po okusu

Priprava

Na oljčnem olju popražite čebulo in papriko na srednji temperaturi. Dodaj­te fižol in koruzo ter pregrejte. Za­dostu­je za dve porciji.

Na porcijo

256 kcal, 14 g beljako­vin, 41 ogljikovih hidra­­tov, 5 g maščob (1 g nasičenih), 9 g vlak­nin, 275 mg natrija.

Foto: Thomas Macdonald, Tim Turner

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri