Sočni zrezki z jabolki

11. 1. 2008
Deli

Obrok za moč.

Potrebujete

2 čajni žlički oljčnega olja

1 manjši strok strtega česna

2 tanka svinjska zrezka

1 manjše rdeče jabolko, narezano na kocke

2 čajni žlički balzamičnega kisa

1 jedilno žlico konjaka

1 jedilno žlico gorčice s semeni

sol in poper po okusu

Priprava

Česen zmešajte z oljčnim oljem in ga za nekaj sekund popražite v vroči teflonski ponvi. Hitro dodajte zrez­ka, premešajte in pecite na srednji temperaturi. Pred­vsem pazite, da česna ne zažgete, ker postane zelo grenek. Jabolčne kocke pokapljajte z balzamičnim kisom in konjakom, dobro premešajte in pretresite k mesu. Vse skupaj dušite še približno 6 minut in vmes več­krat premešajte. Preden postrežete, meso oblijte z žličko gorčice s semeni ter solite in poprajte po oku­su. Zadostuje za eno porcijo.

Na porcijo

458 kcal, 38 g bel­­­­­ja­­­-kovin, 17 ogljikovih hidratov, 21 g maš­­čob (5 g nasičenih), 4 g vlaknin, 401 mg natrija.

Okusna priloga

Indijanski succotash

Potrebujete

1 sesekljano čebulo

1 strok sesekljanega česna

1 rdečo papriko, narezano na kocke

1 čajno žličko oljčnega olja

1 skodelico odcejenega rdečega fižola iz slanice

1 skodelico odcejene koruze iz slanice

sol in poper po okusu

Priprava

Na oljčnem olju popražite čebulo in papriko na srednji temperaturi. Dodaj­te fižol in koruzo ter pregrejte. Za­dostu­je za dve porciji.

Na porcijo

256 kcal, 14 g beljako­vin, 41 ogljikovih hidra­­tov, 5 g maščob (1 g nasičenih), 9 g vlak­nin, 275 mg natrija.

Foto: Thomas Macdonald, Tim Turner

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"