TA zajtrk je obnorel svet!

TA zajtrk je obnorel svet! (foto: Profimedia) Profimedia
28. 2. 2022

Včasih na družbenih omrežjih dobimo tudi ideje za zabavne in enostavne recepte. Tokrat je trend toast, pripravljen na prav poseben način.

Gre za zapečen toast z jogurtom, ki navdušuje uporabnike družbenih omrežij. Recept je super ideja za vsakega, ki si želi zdravega, okusnega in hitro pripravljenega zajtrka. 

Kako jed pripraviti?

Priprava je blazno preprosta. V skledi dobro premešajte grški jogurt in jajce, zmes pa lahko dodatno oplemenitite še s cimetom ali vanilijo. Nato vzemite dve rezini toast kruha in ju položite na pekač, obložen s peki papirjem. V kruh z žlico naredite manjšo vdolbinico, v katero nadevate jogurtovo zmes. Vse skupaj na hitro popecite v pečici, da toast postane hrustljav, jogurtova zmes pa se nekoliko zapeče. Na pečen toast dodajte svoje najljubše sadje in zajtrk je nared!

Preizkušajte različne kombinacije!

Uporabljate lahko polnozrnat kruh ali kruh z drožmi, na mesto jogurta pa lahko uporabite tudi skyr ali skuto. Tudi s sadjem eksperimentirajte: lahko ga dodate že pred pečenjem ali kasneje, na mesto sadja pa lahko uporabite tudi koščke čokolade ali oreščke. Odkrijte kombinacijo, ki vam najbolj ustreza in si privoščite slasten, zdrav in hiter zajtrk!