Tekmovalka Masterchefa nam je zaupala idejo za slastno poletno kosilo

Tekmovalka Masterchefa nam je zaupala idejo za slastno poletno kosilo (foto: Profimedia) Profimedia
16. 6. 2022

Razvajajte svoje brbončice s enostavno pripravljenim lososom, kot ga pripravlja tudi polfinalistka oddaje Masterchef!

V letošnji oddaji Masterchef se je v polfinale uvrstila tudi 25-letna Maša iz Ljubljane. Zase pravi, da že od malih nog ve, kaj bi rada počela v življenju, svojo strast do kulinarike pa je dokončno razvila prav v šovu.

Mašo sicer najdete v domači gostilni Jerinček na Jurčkovi cesti v Ljubljani, sicer pa peče tudi svoje tortice in sladice pod imenom Še en kos. Maša se po šovu ni ustavila; dela na tem, da še dodatno nadgrajuje svoje znanje in se pripravlja na kar nekaj projektov. Med drugim jo lahko 24.6. srečate na dogodku Coolinarinčna Brezovica, kjer boste lahko tudi sami okusili dobrote, ki jih bo pripravila Maša v sodelovanju s sotekmovalcema Evito in Luko.

Maša nam je zaupala, kako enostavno pripraviti konfitiranega lososa v spremljavi osvežilne poletne solate.

Sestavine za 2 osebi:

Konfitiran losos:

  • 2 fileja lososa (125g/osebo)
  • 1 l olivnega olja
  • Sol in poper
  • 1 cel česen
  • Rožmarin
  • Timijan

Solata:

  • Solata po želji (berivka, rukola,..) 
  • 1 pomaranča
  • Nekaj žlic medu
  • Pest redkvic
  • Kis, oljčno olje, sol in poper

Krema:

  • Lonček kisle smetane
  • 2 žlici hrena
  • Svež koprc
  • Sol in poper po okusu
Priprava:

1. Losos začinimo in mu odstranimo kožo, ki jo shranimo za pozneje. Položimo ga v višji pekač in ga v celoti prekrijemo z olivnim oljem, da losos plava v njem. Nato dodamo še česen in zelišča.

2. Vse kupaj položimo v pečico za 45 minut na 45°C.

3. Posebej v ponvi hrustljavo zapečemo lososovo kožo, ki jo kasneje postrežemo zraven na krožnik.

4. Solato operemo in jo po okusu začinimo.

5. V ponvi na medu karameliziramo pomarančo in jo dodamo v solato. Zraven dodamo še narezane redkvice. 

6. Za kremo vse sestavine zmešamo skupaj in jih začinimo po okusu. 

7. Lososa odstranimo iz pekača ter ga postavimo na krožnik skupaj s solato in kremo.