Tekmovalka MasterChefa nam je zaupala recept za zdravo sladico!

Tekmovalka MasterChefa nam je zaupala recept za zdravo sladico! (foto: Kimi Zupančič (MasterChef Slovenija, osebni FB profil)) Kimi Zupančič (MasterChef Slovenija, osebni FB profil)
27. 4. 2021

Naj namignemo, da bodo posebej navdušeni ljubitelji tort ... 

Če vsak teden komaj čakate, kaj novega bodo skuhali tekmovalci v oddaji MasterChef, boste zagotovo veseli recepta za zdravo sladico, na katerega prisega slaščičarka Kimi.

Kimi ima kar nekaj izkušenj, saj vodi butično slaščičarno T'Sladko, kjer pripravlja torte, pite, cupcakes-e, brownije, namaze, granolo ... Posebnost izdelkov je, da so v večini pripravljeni iz pirine moke in da so manj sladki ter tako bolj zdravi. V bližnji prihodnosti pa odpirajo še butično kavarnico v neokrnjeni naravi, kjer bodo ponujali lokalne in naravne izdelke.

Tekmovalka nam je zaupala recept za zdravo in odlično korenčkovo torto z ingverjevo kremo.

Cimetovo-korenčkova torta z ingverjevo kremo

Korenčkov biskvit:

  • 1 jogurt (200 g)
  • 2 jajci
  • 1 jogurtov lonček sladkorja
  • 1 jogurtov lonček sončničnega olja
  • 2 lončka pirine gladke moke
  • ½ pecilnega praška
  • 2 naribana korenčka
  • 1 žlica cimeta
  • 3 jabolka

Krema z ingverjem:

  • malo svežega ingverja
  • 500 g mascarpone
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • limonin sok
Profimedia

Najprej pripravimo biskvit. 

Pečico ogrejemo na 175 stopinj.

Jajci penasto vmešamo s sladkorjem. Dodamo jogurt in olje in premešamo. Nato posebej presejemo moko s pecilnim praškom in cimetom. V tekočo maso postopoma dodajamo moko in dobro premešamo. Na koncu vmešamo naribano korenje.

Potrebujemo okrogel ali kvadraten pekač premera 22 cm. Pekač dobro premažemo z maslom ali oljem in vanj vlijemo maso. Pečemo približno 20 minut, na sredini pečice in nato z zobotrebcem preverimo, če je pečeno. Če je zobotrebec čist, ko ga izvlečemo iz biskvita je pečeno, v kolikor je še umazan, čas peke podaljšujemo za 5 minut.

Biskvit ohladimo in po celi površini obložimo z na tanko narezanimi in olupljenimi jabolki.

Nato pripravimo kremo. 

Ingver naribamo in nato vse sestavine zmešamo skupaj v posodi. Probamo in po želji in okusu dodajamo ingver, sladkor in limono.

Kremo nato z žlico lepo nanesemo na korenčkov biskvit z jabolki. Po vrhu okrasimo z naribanim korenčkom.

Dober tek!