Zdrava različica čokoladnih piškotov (brez dodanega sladkorja in pečenja)

Zdrava različica čokoladnih piškotov (brez dodanega sladkorja in pečenja) (foto: Profimedia) Profimedia
24. 6. 2022

Ker jih enostavno obožujemo in se jim ne bomo odpovedali. 

Zdravega življenjskega sloga se mnogi ustrašijo, ker so prepričani, da pomeni veliko odpovedi in nič več uživanja v stvareh, ki jih imajo najrajši. Pa ne gre za to, pravzaprav ste se zdravega življenja lotili narobe, če ste se prikrajšali za vse sladice, ki jih obožujete. Tako ne boste morali živeti večno, in ko si boste končno privoščili tisti kos torte, boste imeli slabo vest. 

Veliko bolje je, da poiščete bolj zdrave različice receptov za najljubše jedi in jih še vedno uživate, a v omejenih količinah in ne preveč pogosto. Verjetno nismo edini, ki obožujemo čokoladne piškote, zato smo poiskali takšne brez dodanega sladkorja.

Za slastne čokoladne piškote pripravite naslednje sestavine: 
  • 1 skodelica arašidovega masla
  • 6 velikih žlic kakava brez sladkorja ali 1/2 temne čokolade
  • 1 žlica kokosovega olja
  • 1/2 skodelice javorjevega sirupa ali medu
  • ščep arome vanilije
  • 2 skodelici ovsenih kosmičev

V loncu na majhnem ognju pokuhajte arašidovo maslo, kakav ali temno čokolado in kokosovo olje. Vse skupaj naj se stopi v tekoč preliv. 

Umaknite z ognja in v lonec vmešajte se med ali javorjev sirup in vanilijo. Na koncu stresite notri še ovsene kosmiče in dobro premešajte. 

Potem pekač obložite s peki papirjem in z žlico zajemite nekaj mase ter položite na papir. Malo potlačite z žlico, da dobite okrogle piškote (ali drugo želeno obliko). Vse skupaj za nekaj ur postavite v hladilnik, da se strdi, če ste nestrpni pa v zamrzovalnik. 

Dober tek!

Preverite še dva čokoladna recepta: