Pripravite si zdravo, enostavno in blazno okusno sladico, ki je pravi hit te jeseni!
Potrebujete:
Za proseno kašo:
- 6 žlic prosene kaše
- 350 g grškega jogurta
- Ščepec soli
- Pol čajne žličke cimeta
- 4 žlice grobo sesekljanih orehov (po želji)
Za jabolka:
- 2 jabolki
- 20 g masla
- 50 g sladkorja
- Pol čajne žličke cimeta
Postopek:
1. Proseno kašo stresite na cedilo in jo dobro sperite z vročo vodo. Nato jo stresite v lonec in jo zalijte s pol litra hladne vode. Primešajte še sol in cimet, nato pa vodo segrejte do vretja.
2. Ko kaša zavre, jo na zmernem ognju kuhajte še približno 10 minut, da se dobro zmehča. Po potrebi dodajte še nekaj vode. Kuhano kašo odstavite in hladite na sobni temperaturi.
3. Jabolka operite, olupite, odstranite pecelj ter pečke in narežite na koščke. V kozici razpustite maslo, nato pa primešajte narezana jabolka, sladkor in cimet. Vse skupaj kuhajte na zmernem ognju toliko časa, da jabolka karamelizirajo in se nekoliko zmehčajo.
4. Ko se kaša delno ohladi, ji primešajte grški jogurt. Mešanico stresite v skledice ter po vrhu dodajte še karamelizirana jabolka in po okusu tudi sesekljane orehe. Postrezite.
- Preberite tudi: RECEPT: ovseni piškoti z marelicami
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?