Zeljna solata s kumino in slanino

11. 1. 2012

Solata s samo 250 kalorijami!

Za 4 osebe potrebujete:

• 1 manjšo glavo belega zelja • 1 čebulo • 3 žlice olja • 3 žlice sladkorja • 3 žlice belega balzamičnega kisa
• sol, poper • ½ žličke kumine • 75 g prekajene slanine

Priprava:

Zelju odstranite zunanje liste, glavo zrežite na četrtine in odstranite štor. Zelje zrežite ali zribajte na tanke trakove. Stresite ga v skledo, prelijte z vrelo vodo in pustite stati približno 2 minuti. Zelje odcedite na cedilu in ga ožmite. Stresite ga nazaj v skledo.

Čebulo olupite, na drobno sesekljajte in na vročem olju zlato rumeno popražite. Posujte jo s sladkorjem in jo karamelizirajte. Zalitje jo s 100 ml vode in kisom ter dobro prevrite. Še vročo mešanico prelijte čez zelje. Zelje začinite s soljo, poprom in kumino, temeljito premešajte in pustite, da se ohladi.
Slanino zrežite na trakove in jo v suhi ponvi brez dodane maščobe hrustljavo popecite. Solato posujte z vročo slanino in jo po želji okrasite s koprom.

Čas priprave: približno 25 minut
Na osebo: približno 250 kcal, beljakovine: 3 g, maščobe: 24 g, ogljikovi hidrati: 7 g

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri