4 srečne navade psihologov

4 srečne navade psihologov (foto: Profimedia) Profimedia
16. 9. 2017

Nikakršna skrivnost ni, da redna skrb zase vodi v dobro počutje in izboljšanje razpoloženja. Ljudje najdejo srečo na različnih mestih, zato morate ugotoviti, katere zdrave navade osrečujejo vas in jim dati priložnost vsak dan.

Kaj pa počnejo strokovnjaki za duševno zdravje, ki svojim pacientom pogosto svetujejo prav o kvaliteti življenja? Njihove srečne navade lahko preizkusite tudi sami.

Čas za razmišljanje

Globoko razmišljanje bi verjetno pripisali jogi ali meditaciji, vendar to dejavnost lahko povežete s katerokoli aktivnostjo. Najbolje je izbrati nekaj, kar vas sprošča in hkrati daje priložnost, da se poglobite vase in pozabite na okolico. Dober primer je plavanje, kjer iz razdalje v razdaljo izvajate podobne gibe in potujete od vdiha do izdiha. Ko boste končali, ne boste čutili utrujenosti, ampak osvežitev in novo energijo, poleg tega bo vadba odlično poskrbela za vašo postavo.

zapiski

Delanje zapiskov

Ne bodite hvaležni samo na materinski dan, in ko dosežete nekaj novega. Na ljubljene osebe se spomnite tudi na navaden torek ali četrtek in jim to pokažite z dejanji ali majhnimi pozornostmi. Izražanje hvaležnosti lahko izboljša spanec in preprečuje depresivnost. Ko se boste počutili jezno, žalostno ali depresivno, na list papirja zapišite stvari, za katere ste hvaležni. Naj jih bo vsaj pet. To bo preusmerilo način razmišljanja in vas s stresnih stvari preusmerilo na pozitivno mišljenje.

tek

Spotite se

Naslednji način, na katerega si psihologi pišejo svojo srečo, je aerobna vadba. S katerokoli aktivnostjo, ki vam je pri srcu, lahko telo osvobodite stresa in dobite nekaj kreativnih idej. Endorfini bodo izboljšali razpoloženje in pregnali negativna čustva. Že krajše vadbe imajo na počutje velik vpliv. Torej ne zanemarite treninga samo zato, ker bi si danes lahko vzeli manj časa kot običajno.

pogovor

Povezovanje

Ne povezovanje s stotimi prijatelji na družbenem omrežju, ampak povezovanje s partnerjem, najboljšim prijateljem, sestro … Vzemite si čas za bližnje in se redno pogovorite o odnosih. Kaj vas moti, kaj bi radi izboljšali, zakaj se trudite? Odnosi so velik del našega življenja, zato pomembno vplivajo tudi na srečo. Ko se dobro razumete z ljudmi, ki vam veliko pomenijo, boste občutili zadovoljstvo.

Preberite tudi: