25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

7 stvari, ki se dogajajo tistim, ki imajo ekstremna nihanja v razpoloženju

7 stvari, ki se dogajajo tistim, ki imajo ekstremna nihanja v razpoloženju (foto: Profimedia) Profimedia
13. 6. 2019

Enkrat jahate na valovih veselja, naslednji hip se utapljate v solzah. Vsaka malenkost vas spravi iz tira in hitro se razjezite. Ne znate kontrolirati svojih čustev, kar vodi v različne zoprne situacije doma in v službi … Ste se prepoznali?

Preberite, kaj je značilno za ljudi s skrajnimi nihanji razpoloženja:

1. Pošljete besen sms in ga kasneje obžalujete

Ko vas nekaj užali, razjezi ali vznemiri, v istem trenutku potrebujete ventil za sprostitev, zato svojemu partnerju nemudoma pošljete besneče sporočilo.

Ko se strasti poležejo, vam je seveda neskončno žal. Želite si, da bi ga lahko izbrisali ali pa zavrteli čas nazaj. Ko vas oseba vpraša, kaj je bilo narobe, ste se že zdavnaj pomirili in zagotavljate, da je vse popolnoma okej.

2. Ena malenkost vam lahko uniči dan

Lahko se imate super, nakar vas neka malenkost povsem vrže iz tira. Lahko gre za popolno traparijo, kot je na primer objava na družabnem omrežju, nekaj, kar slišite na cesti ali neprijazen odziv prodajalke v trgovini …

Vaše razpoloženje je v hipu uničeno. Čeprav globoko v sebi veste, da je to nesmiselno, si ne morete pomagati.

Preverite: Zakaj je nesmiselno, da vam malenkosti uničijo dan 

3. Kar naprej spreminjate plane

Ko ste dobro razpoloženi, se dogovarjate za različne aktivnosti in zmenke s prijatelji. Hočete potovati, plesati, preskušati nove restavracije … Noro si želite družbe in dogajanja.

Nato pa se vam razpoloženje v hipu spremeni in želite si biti sami. Odpoveste vse zmenke in pozabite na prejšnje načrte.

Če pa se že prisilite, da se spravite iz hiše, to obžalujete, še preden pridete na srečanje. Krivite se, ker ste čutili takšno potrebo po druženju.

4. Vaša reakcija na alkohol in kofein je skrajno nepredvidljiva

Včasih vas jutranja kava napolni z energijo in ostanete produktivni cel dan. Drugič ste zaradi nje nervozni in raztreseni. Alkohol vas lahko navda z veseljem, spet drugič vas pahne v melahnolijo, ki se konča z jokom za vrati javnega veceja v klubu.

Nikoli ne veste, kako bodo substance delovale na vas in to vas vznemirja.

Preverite: 5 stvari, ki se zgodijo, če 2 tedna ne pijete alkohola 

5. Sprejmete drastično odločitev, nato pa si zadnji hip premislite

Ko ste razburjeni, greste na vse ali nič. Ko vas prijatelj prizadene, vas prime, da bi zbrisali njegovo številko, profil na družabnem omrežju in vse skupne fotografije. Nato pa spoznate, kako zelo radi ga imate.

Ko gre nekaj narobe na delovnem mestu, vas ima, da bi še isti trenutek odkorakali iz služne in dali odpoved. Potem pa spoznate, da v tem delu v bistvu uživate in da ga ne bi zamenjali za nič na svetu.

Vaše ekstremne reakcije so vas že dostikrat spravile v neprijeten položaj. Ljudje ne vedo, kako naj se obnašajo v stiku z vami … Ne znate se soočati z bolečino in pritiski.

6. Izrečete stvari, ki jih potem obžalujete

Kadar hočete doseči svoj prav, greste prek trupel – vsaj verbalno. Če je treba, povzdignete glas, če to ni dovolj, kričite na vsa pljuča.

Postanete preveč defenzivni in ljudje vas takrat doživljajo kot tank. Prav je, da strastno stojite za svojimi vrednotami, nekaj drugega pa je, če ob tem vse druge spravljate ob živce.

7. Do sebe ste neprizanesljivi

Nočete, da bi si drugi mislili, da ste nezanesljivi in nepredvidljivi. Zavedate se, da vaša nihanja razpoloženja povzročajo nemalo preglavic tako vam kot okolici, obenem pa se zavedate, da ste vi tisti, ki imate nadzor nad svojimi dejanji. Veste, da se lahko poboljšate, če se potrudite.

Preberite še:

Vir: Thought Catalog

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri