7 znakov, da morate nujno nekaj spremeniti, če želite biti srečni

7 znakov, da morate nujno nekaj spremeniti, če želite biti srečni (foto: Profimedia) Profimedia
15. 7. 2019

Vedno lahko najdemo razlog, da se vržemo na kavč in tarnamo nad svojo usodo. Ampak to ne prinese nič dobrega. Tonemo vedno globlje. Če se prepoznate v katerem od spodnjih vzorcev, je skrajni čas, da se dvignete in začnete živeti živlejnje, ki si ga zaslužite! Samo tako boste zares srečni!

Znaki, da je skrajni čas za spremembo:

1. Ne morete biti veseli za drugega, ne da bi se primerjali

Ko je prijatelj povedal čudovito novico, smo se vsi že kdaj razmišljali takole: "Ja, res super zate, ampak kaj, ko imam sam toliko težav ..." Težko se zadržimo, da se ne bi primerjali z drugimi. Za to je potrebna volja, dobra samopodoba in močna osebnost.

Če s svojim življenjem niste zadovoljni, se kaj hitro zgodi, da vas potegne v spiralo negativnega mišljenja, ki je navdahnjeno s tem, da gre vsem drugim bolje od vas. Tako kot vsi drugi, si tudi vi želite biti izpolnjeni.

Če se primerjate z drugimi, tega ne morete doseči, saj imamo ljudje različne vrednote in različne cilje. Kar lahko storite, je, da se samozavestno podate na svojo pot in strastno raziskujete, kaj je tisto, kar vam prinaša veselje. Ko boste našli nekaj, kar vas navdaja s srečo in notranjim mirom, ne boste čutili nobene potrebe po primerjanju in zlahka boste delili veselje ob tujih uspehih.

Samo vi ste tisti, ki kontrolirate svoje življenje in če preveč časa namenjate razmišljanju o drugih, namesto o uresničitvi svojih sanj, boste za vedno nesrečni. Ne dovolite si tega! Primerjanje je zguba časa in energije!

2. Zbujate se z občutkom, da je vaše življenje brez smisla

Občutek, ko se zjutraj zbudimo in se z zanosom podamo v nov dan je nekaj najlepšega … če tega že dolgo ne poznamo več, je čas za akcijo!

Nič več odlašanja, nič več smiljenja samemu sebi … napišite seznam stvari, ki bi vam pomagale pri bolšjem počutju, in jim namenite vso svojo pozornost!

Začnete lahko z malimi koraki, ki vam bodo dali moč za uresničevanje tistih večjih:

  • Vpišite se na telovadbo
  • Spremenite prehrano
  • Posvojite domačo žival
  • Začnite pisati dnevnik
  • Naredite že enkrat izpit za avto
  • Naučite se novega jezika
  • Aktivno iščite novo zaposlitev
  • Pojdite na potovanje, kjer boste prevetrili duha in telo

Smisel življenja je uživanje, ne trpljenje! Če vas pri uresničitvi svojih ciljev ovirajo okoliščine ali ljudje, ki so leni in nemotivirani, zamenjajte družbo.  

Zdaj je čas, ko ob sebi najbolj potrebujete spodbudo in ljudi, ki verjamejo v vas!

3. Vaša sreča je vselej odvisna od drugih

Vsi potrebujemo prijatelje, ni pa prav, da je vaše počutje ali vaša sreča odvisna od njih! Nihče vas ne more osrečiti, če sami ne veste, kaj si želite.

Vsak ima svoje življenje in če so življenja drugih trenutno bolj polna od vašega, se vprašajte, kdo je kriv za to. Nihče drug kot vi sami!

Če prijatelj za vas nima časa, ga ne obsojajte, pač pa izkoristite ta čas za raziskovanje vašega notranjega jaza. To bo neprecenljiva izkušnja, vredna več od tistega klepeta ob kavi.

4. Veliko govorite, ampak nič ne ukrenete

Vsi kdaj zapademo v obdobje, ko so naše besede glasnejše od naših dejanj. Ampak pri vas to že predolgo traja, kajne? Ko prijateljem spet napoveste, kako boste kmalu začeli, samo še nejeverno pokimajo.

Čas je, da se vzamete v roke in uresničite tisto, o čemer sanjate. »Enkrat bom napisal knjigo,« pravite. Začnite! Če vsak dan napišete eno stran, boste imeli konec leta roman!

»Saj bi šla na svoje, ampak še nisem pripravljena …« tarnate. Zakaj pa ne? In kdaj boste? Ne odlašajte na jutri, če lahko ukrepate že danes, saj se zna zgoditi, da ta 'jutri' ne bo nikoli prišel.

Strah vas je spremembe, to je normalno. Ampak če ne poskusite, ne boste nikdar vedeli … in ni slabšega  občutka, kot je občutek obžalovanja.

5. Tudi, kadar vam gre dobro, ste pesimistični

Vsak od nas ima kak vzorec iz otroštva, ki nas ovira pri osebni rasti in napredku. Morda ste eden tistih, ki pričakujete, da bo šlo slej ko prej vse narobe, četudi nimate nobene realne osnove za to.

Ne zgledujte se po starih izkušnjah, zberite pogum in se podajte na novo pot. Življenje sestavljajo vzponi in padci – še po vsakem ste se pobrali, zato to ne sme biti razlog, da ne bi poskusili verjeti.

Če vam gre nekaj dobro od rok, bodite hvaležni, uživajte v tem – ne čakajte, da se bo kaj zalomilo. Saj veste, kako gre samoizpolnjujoča se prerokba; kdor čaka, dočaka.

6. Okoliščine in misli vas navdajajo z negativno energijo

Vse okrog nas vpliva na naše razpoloženje in žal tudi na naše mišljenje. Morda ste ta trenutek jezni, izčrpani, žalostni ali brezupni – spremenite atmosfero!

Namesto, da čepite doma in se smilite sami sebi, pojdite ven, med ljudi, v naravo, v galerijo, na koncert, na izlet! Izposodite si navdihujočo knjigo in poglejte kak dober film. Zaplešite! Kot da vas nihče ne gleda! Pogovorite se z nekom, ki ga spoštujete. Z nekom, ki vidi svet bolj rožnato od vas.

Ko boste spremenili svoje črne misli, se bodo tudi okrog vas začele dogajati spremembe.

7. Druge krivite za svojo nesrečo

Vsak kdaj naleti na človeka, ki ga razočara, mu zlomi srce, ga prevara … ampak to še ne pomeni, da so vsi ljudje slabi.

Ne pogrevajte starih slabih izkušenj, čas je, da obrnete nov list! Bolečina bo minila. Izkusili boste nove, lepe stvari. Spoznali boste prijetne, ljubeznive ljudi … če si seveda to dopustite. 

Poskusite odpustiti tistim, ki so vas prizadeli, da boste lažje zakorakali na svojo novo pot. Zaslužite si srečo in podarite si jo lahko le sami!

Preberite še:

Vir: Thought Catalog