Horoskop: Kaj vašemu znamenju povzroča depresijo?

Horoskop: Kaj vašemu znamenju povzroča depresijo? (foto: profimedia) profimedia
5. 1. 2021

Poglejmo si, kako se vsako posamezno astrološko znamenje spopada z depresijo, kaj jo povzroči in kako jo lahko pozdravi? 

STRELEC 

Strelci so po naravi optimistični, vedri in polni življenja. Kot svojo odgovornost čutijo, da nasmejijo in osrečijo tiste, ki so nesrečni. Ne marajo hladnih ljudi. 

Ali to pomeni, da strelci niso nikoli depresivni? Seveda so - vendar ne vztrajajo v depresiji predolgo. Ko se počutijo slabo, to skrivajo pred drugimi in se "zdravijo" sami. Užitke najdejo v malenkostih, ki jih spravijo iz depresivnega počutja. 

KOZOROG

Kozorogom vlada Saturn in so med bolj pesimističnim znamenji. Hitro postanejo negativni in malodušni.

Stremijo k stabilnosti in se izogibajo tveganjem. Preden naredijo korak naprej, morajo biti povsem prepričani, da gre za pravilen korak. In prav zaradi tega so lahko pogosto depresivni. Življenje je namreč polno nepričakovanih obratov in izidov, kozorog pa se težko prepusti življenjski spontanosti in nepredvidljivosti. 

Prav tako radi prevzamejo vse odgovornosti na svoja ramena, saj ne zaupaj, da bodo drugi naredili stvari dovolj dobro. 

Njihovo zdravilo za depresijo je torej v tem, da se malce sprostijo, se naučijo spustiti stvari ter se obkrožijo z ljudmi, ki jim zaupajo. 

VODNAR

Vodnarji niso pogosto otožni. Kot zračno znamenje namreč radi živijo lahkotno in vzemirljivo življenje. Vedno jih nekaj zanima, vedno si želijo preizkusiti nove stvari, zato se redko dolgočasijo. So trdoglavi, zato ne trošijo preveč energije na slabem počutju. 

Na splošno so vodnarji zelo progresivni in napredni. Težko se jih prebere, včasih pa se jih tudi težko razume. Njihove ideje so pred časom, zato se velikokrat počutijo kot vesoljci med ljudmi. Zato pa se pogosto počutijo osamljeno in brezupno.

Najboljše zdravilo za njihovo depresijo je, da so v družbi podobno mislečih ljudi, s katerimi lahko delijo podobne ideje in medsebojno razumevanje. 

RIBI 

Nihče ne more trpeti potihem tako kot ribi. Ne želijo obremenjevati ali prizadeti drugih. Lahko se valjajo v bolečini in žalosti, vendar o tem ne bodo nikomur povedali nič, saj nočejo delati scen oz. koga motiti. 

Njihov glavni izvor depresije je žrtvovanje - ko se ne znajo postaviti zase in za svoje pravice ter raje trpijo. 

Recept za njihovo depresivno stanje je, da ne poskušajo vseh bremen sveta dati na svoja ramena, pač pa se osredotočajo bolj na pozitivne plati. Ne smejo ignorirati tega, kar jih moti in postavljati zidov okoli sebe. Najbolj zdravilno bo, če se zaupajo nekomu in prenehajo vztrajati v vlogi žrtve. 

OVEN

Ovni najbolj trpijo, ko stagnirajo v življenju in se ne premikajo. Ko nimajo izzivov, s katerimi bi se soočali in z njimi rastli. 

Potrebno je, da ugotovijo, kje v življenju se ne premikajo, kaj je postalo monotono in nekaj spremenijo. Da ponovno najdejo ogenj strasti v življenju, ki jih bo motiviral, da gredo naprej. 

BIK

Biki trdo delajo, vendar so včasih malce preveč ambiciozni s svojimi projekti, ki jih ne zmorejo uresničiti, kar jih dela nesrečne. Bolje bi bilo, da osredotočijo svojo energijo na en projekt in ne na več njih istočasno. Če delajo preveč stvari, bodo raztreseni in razočarani, saj ne bodo ničesar dokončali tako, kot bi si želeli. Bolje je, da naredijo eno stvar odlično, kot več stvari na pol. 

DVOJČEK 

Dvojči blestijo v življenju, če so stimulirani. Dvojček mora zares živeti svoje življenje na "polno", da ga ne pesti depresija. Slabe volje je, ko ne zadovolji svoji potrebi po novem. Vedno si mora vzeti čas, da spoznava nove ljudi, gradi nove odnose, se uči in raziskuje nove stvari. 

Ostala znamenja najdete tukaj. 

Vir: themindsjournal.com

Poglejte si še:  4 znaki, da ste morda jasnovidni