Kako stvari ne jemati preveč osebno? Uporabite TO preprosto tehniko!

Kako stvari ne jemati preveč osebno? Uporabite TO preprosto tehniko! (foto: Marcela Oliveira | Pexels) Marcela Oliveira | Pexels
25. 8. 2022

Začne se kot povsem neškodljiv pogovor, toda dovolj je že en stavek, ki vas spodbudi k razmišljanju, trpinčenju samega sebe in zamišljanju vseh mogočih scenarijev. Ta preprosta tehnika lahko pomaga, da se izvijete iz te neprijetne situacije.  

Kot piše Psychology Today lahko naša perspektiva spremeni vse. Tudi to, kako se bomo odzvali na besede drugih. Čustveno nabite besede namreč pogosto povedo več o osebi, ki jih izgovarja, kot o vas, ki jih prejemate. Mi pa smo programirani tako, da jih razumemo kot napad. 

Vendar imamo izbiro: se bomo postavili v obrambno držo in/ali napadli ali želimo razumeti motivacijo, ki stoji za izjavo? 

Razumevanje pred napadom

Razmislite o naslednjem:

Za vsako izrečeno besedo stoji oseba. Oseba, ki se sooča z lastno realnostjo življenja in to jo vodi do takšnih in drugačnih izjav – besede odsevajo njeno lastno razpoloženje, motive in izkušnje. 

Če pridemo do dna tem okoliščinam, lažje ugotovimo, ali in v kolikšni meri je bil ta 'besedni napad' dejansko mišljen kot tak – in v veliko primerih ni. 

Razumevanje drugih nam pomaga, da smo manj strogi do sebe.

PREVERITE TUDI: Zaradi POSNETKA te deklice starši po svetu z družabnih omrežij panično BRIŠEJO fotke otrok

ALI PA:
10 stvari, ki jih spoznate, ko končno spustite preteklost