25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

5 misli, ki jih ponavljajte pred spanjem

5 misli, ki jih ponavljajte pred spanjem (foto: unsplash) unsplash
30. 10. 2019

Dober spanec bi moral biti na vrhu naše liste prioritet. Pogoj za dober spanec pa je, da se pred spanjem umirimo. Kako? 

Pred spanjem ne smemo dovoliti umu, da ga preplavijo skrbi, negativne misli in nešteti scenariji. Niti ni dobro, da razmišljamo o tem, kaj vse moramo postoriti naslednji dan, saj to ustvarja stres in napetost. Pomembno je, da se povsem sprostimo. 

Strokovnjaki trdijo, da na dober spanec vplivajo tudi misli, ki jih imamo tik pred spanjem. Našteli smo nekaj misli, katere bi bilo dobro, da jih ponavljamo pri sebi, ko ležemo zvečer v posteljo: 

1. Hvaležen, hvaležna sem za... 

Prakticiranje hvaležnosti poveča nivo sreče in vpliva pozitivno na naš imunski sistem ter krepi tudi odnose, če smo sposobni začutiti hvaležnost za vse ljudi, ki jih imamo v življenju. To pa vpliva tudi na bolj kvaliteten spanec. Zato naslednjič, preden zaspite, razmišljajte o tem, za kaj vse ste hvaležni v svojem življenju. 

2. Prepuščam se toku življenja

Vedno so pravili, da v posteljo ne smemo nikoli jezne volje! Zelo težko boste namreč zaspali v jezi. Zato je potrebno težave rešiti pred spanjem in se rešiti anksioznosti ter pritiskov. Pomaga tudi misel, da sprejemamo vse, kar nam tok življenja v tem trenutku prinaša. 

3. Sem dober in pogumen človek 

Bistvo je, da se osredotočite na svoje močne točke, na svoje pozitivne lastnosti. Da se povsem sprejmete. 

4. Kaj lahko naredim, da to izboljšam? 

Včasih pa lahko pred spanjem naprosite vesolje, da vam v sanjah pomaga najti odgovor na vaše trenutne težave in vprašanja. Rešitve pogosto nosimo v sebi, v podzavesti, vendar se do njih ne znamo dokopati. Sanje nam lahko pri tem pomagajo. 

5. Našel bom svoj mir

Če imate težave s spanjem in ne morete zaspati, si lahko ponavljate mantro, kot je ta: Našel (našla) bom svoj mir. Lahko tudi kakšno drugo misel, ki vam bo pomagala, da ne razmišljate negativno. 

Vir: stil.kurir

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri