Na TE simptome morate biti zares pozorni - kažejo, da so ravni stresa previsoke!

4. 3. 2023

Stresu se ne morete izogniti povsem, ujel vas bo v službi ali pri katerem od opravkov. Zato je nujno, da ste pozorni na simptome in ukrepate čim prej.

Slika 1/3

O stresu danes govorimo precej, a na žalost še vedno v dobrem smislu. To, da smo pod stresom, je moderno in naj bi bilo dobro, saj nakazuje, da imamo veliko dela in obveznosti. Ni čisto napačno, stres je lahko v nekaterih situacijah koristen. 

Ko smo pod stresom, se v telesu pričnejo sproščati hormoni, med katerimi je tudi adrenalin. Zaradi njih se bolje soočamo z neprijetnimi situacijami. Temu je reakcija tudi namenjena, saj se v času stresa telo prestavi v nekakšno fazo "beži ali bori se", zato imamo večje možnosti preživetja (dobrega izida). 

A stres sedaj doživljamo vsak dan in ni normalno, da je telo vedno v pripravljenosti. Če ne najdete ventilov sproščanja, boste precej hitro izgoreli, pred tem pa vas bo telo opozorilo še z nekaterimi znaki. Bi jih prepoznali? ➡️

Profimedia

Preverite še zadnjo epizodo aktivni podkasta! 

Mag. inž. prehrane in ustanovitelj Zadnje diete Jernej Ogrin razkriva vse, kar morate vedeti o hujšanju in zdravi prehrani: