Te komentarje bi morali VEDNO zadržati zase! (ker so enostavno nesramni)

Te komentarje bi morali VEDNO zadržati zase! (ker so enostavno nesramni) (foto: profimedia) profimedia
22. 5. 2022

Ko vas pograbi jeza in bi nekomu zabrusili nekaj ostrega ... Raje zadržite zase. Uslugo boste naredili obema: sebi in sogovorniku. 

V jezi izrečemo marsikaj in veliko izrečenega kasneje obžalujemo. Pa škode ne moremo zares popraviti niti z opravičilom. Zato je najbolje, kar lahko naredimo, da zadržimo nekaj komentarjev zase. 

Naslednjih komentarjev ne bi smeli nikoli izreči niti ljubljeni osebi niti neznancu. Na stvar glejte raje tako: zakaj bi si nekdo, ki vas očitno jezi, zaslužil vašega čustvenega odziva, solz in skrbi? Ali katerihkoli vaših besed? 

Ko gre za ljubljene osebe pa vam bo zagotovo že kmalu po dogodku zelo žal. 

Preverite, česa ne smete nikoli izreči: 

SOVRAŽIM TE

Zanimivo je, da besede največkrat izrečemo prav ljudem, ki nam v resnici veliko pomenijo. Zato zarežejo še globlje in skoraj nemogoče je, da bi vzeli besede nazaj. Rane bodo ostale, s komentarjem pa lahko uničite mnogo odnosov. 

ŽELIM SI, DA SE NE BI NIKOLI SPOZNALA

Vsak, ki vstopi v vaše življenje, naredi razliko in vas nečesa nauči. To je lahko negativna ali pozitivna lekcija. In vse osebe ne ostanejo z vami za vedno, ampak pridejo le za kratek čas. 

Če boste izgovorili zgornje besede, lahko iz svojega življenja preženete dobro osebo, ki bi vas veliko naučila in s katero bi ustvarili lepe spomine, vendar ste v jezi vse to zapravili. 

TVOJI HOBIJI IN CILJI NISO VREDNI TRUDA

Reči nekomu, da to, s čimer se strastno ukvarja in obožuje, ni vredno truda, je ponižujoče in zelo prizadane. Ko je nekdo nad svojim dosežkom ali hobijem navdušen, se veselite z njim, tudi če to ni ravno vaša stvar. Ne spremenite tega v jezo in čustven napad na osebo. 

NE ZANIMA ME, KAJ IMAŠ REČI O TEM

S tem namignete, da imate za početi kaj pomembnejšega, kot poslušati mnenje določene osebe, ki se ne sklada z vašim. Kaj to pove o vas? Da ne cenite mnenja druge osebe, je ne spoštujete in nimate prostora zanjo v svojem življenju. Pa je vse to res? Seveda ni, le jeza vas je prevzela.

NIKOLI VEČ TE NE ŽELIM VIDETI

Tudi če se po tej izjavi opravičite, ste v osebi zasejali dvom. Nenehno se bo spraševala, ali bi vam bilo resnično bolje brez nje. S tem boste povzročili, da se ob vas ne bo počutila več sproščeno in se bo morda celo oddaljila. 

SOVRAŽIM TVOJE PRIJATELJE IN DRUŽINO

Komentarji, ki se nanašajo na določeno osebo, bolijo, še bolj pa boli, ko žalite njene najbližje. Takrat se lahko zgodi velik prepir, ki ga ne boste rešili tako zlahka. Druga oseba se bo verjetno borila za svoje bližnje in ne bo kar tako odpustila vaših besed. 

NIKOLI SE NE BOŠ SPREMENIL/A

Komentar je škodljiv zaradi dveh razlogov:

1.) Namiguje, da vam oseba, takšna kot je, ni všeč in da ni dovolj dobra za vas. 

2). Oseba se ne bo trudila spremeniti svojega vedenja, ker bo menila, da ga tako ali tako ne boste opazili. 

Nihče ni popoln, ta izjava pa nakazuje, da nekdo ni zmožen postati še boljši, kot je trenutno. Tu ne ponudite možnosti za rast in spremembo. 

Vir: power of positivity