Zato nekateri ljudje nikoli niso uspešni

Zato nekateri ljudje nikoli niso uspešni (foto: Profimedia) Profimedia
29. 10. 2017

Uspeh naj bi prišel s trdim delom, kar se pogosto uresniči. Vendar pazite, da ne počnete teh napak, zaradi katerih nekateri ljudje nikoli ne bodo uspešni.

Nikoli ne bodo uspeli ljudje, ki:

1. Ne cenijo svojega časa. Vedno lahko pridejo kamorkoli, saj ne razpolagajo s časom tako, da bi ga vložili tudi v svoje cilje. Pomembno je, da si znamo vzeti čas za druge in tudi zase.

2. Nič ne naredijo za dosego cilja. Višji kot je cilj, višje bo na vašem spisku prioritet. Vložili boste veliko truda in prizadevanja, da se boste na koncu lahko pohvalili z lepim dosežkom. Neuspešni ljudje si cilj le zastavijo in niso pripravljeni storiti ničesar.

3. Zadovoljijo se z najnižjimi rezultati. Tako v službi kot na drugih področjih. Ne trudijo se pridobivati novega znanja in izpopolniti konjička, v katerem so boljši od drugih. Ostanejo v sredini ali pod njo in glede tega ne nameravajo ukrepati.

4. Postavijo si omejitve. verjetno ste že kdaj slišali ljudi, ki se pritožujejo nad tem, da ne zmorejo voditi večjega projekta, da so slabi v učenju, ali da ne znajo tega in onega. To so le omejitve, ki jih lahko premagate, če se zato odločite.

5. Iščejo izgovore. Svoja dejanja opravičujejo z izgovori, ki naj bi pojasnili, zakaj svojega dela niso morali opraviti, kot bi ga lahko. Včasih moramo sprejeti svoje napake in se truditi, da postanemo boljši.

6. Ne vključijo se v družbo. Pogosto zavzamejo držo »takšen sem, sprijazni se ali odidi«. Niso se pripravljeni prilagoditi ali sklepati kompromisov, zato v družbi niso zaželeni.

7. Odlašajo. Ne zavedajo se ali nočejo razmišljati o minljivosti življenja, zato veliko opravil prestavijo na jutri. V tem ne vidijo nič slabega in si tega ne bojijo priznati.

8. Nikoli ne naredijo prvega koraka. Njihove ideje so lahko velikopotezne in zelo dobre, vendar nikoli ne zberejo poguma, da bi jih uresničili. Ostanejo le pri besedah.

9. Ne soočajo se s težavami. Prelagajo jih in pustijo v ozadju, dokler problemi ne postanejo preveliki.

10. Nimajo mnenja. Če smo iskreni, ga po vsej verjetnosti imajo, vendar ga nikdar ne izrazijo. Ne zavzamejo stališča in se zogibajo pogovorom, kjer bi morali navesti razloge za svoje odločitve.

Preberite tudi: