Vprašanje:

Program vadbe

Pozdravljeni! Zelo vesela bi bila, če bi mi lahko pomagali izoblikovat program telovadbe. Dobro bi bilo, če bi izgubila okrog 5 kg maščobe ter si izoblikovala telo. Ker smo v družini še kar športno aktivni imam doma kar nekaj pripomočkov s katerim si lahko pomagam. Torej imam orbiterk, fitnes mizo, uteži, Zumba DVD-je (obožujem jo :D ), potem pa še pripomočke iz TV prodaje: Leg Magic in Ab Rocket. Okrog hiše nimam ravno primernih površin za tek, imamo pa v bližini mestno kopališče. Stara sem 21 let, visoka 162 cm, težka 61 kg. Prehrano imam urejeno, ne jem sladkorja in bele moke, ogljikove hidrate jem v zmernih količinah, poskušam jesti čim več beljakovin in veliko zelenjave. Dan začnem z dokaj velikim zajtrkom, do večerje pa se količina zaužitega zmanjšuje. Imam tudi proteinske praške. V naprej se Vam zahvaljujem za pomoč. Lp!

Odgovor:

Draga bralka!

V vašem primeru bo najprej pomembno urediti prehrano in nato šele vadbo. Za začetek začnite popisovati koliko česa pojeste, morda najbolje, če uporabite katerega od že nastavljenih programov, kot je 'myfitnesspal' spletna stran.

Šele nato, ko boste vedeli koliko v resnici česa pojeste, začnite uvajati minimalne spremembe in spremljajte, kaj se dogaja z vašim telesom.

Vadba naj bo raporejena čez cel teden - trikrat na teden, z dnem pavze. Pri vadbi uporabljajte uteži in fitnes mizo, dvakrat zumbo in po želji za ogrevanje uporabite orbitrek.

Čez vikend pa počivajte, kajti telo potrebuje tudi počitek.

Barbara

Odgovarja: Barbara Novak

Tema: Vadba in fitnes

Odgovor objavljen: 15. december 2014.

← Nazaj na vsa vprašanja