Vprašanje:

Roke

Pozdravljeni. Mene pa zanima, kakšna prehrana in vadba je primerna zame, s tem da imam dokaj skladno postavo (166cm, 57kg), mislim da je to ok, glede na to, kako zgledam. No, zdaj sem se začela pravilno prehranjevati in telovaditi in zgubila kar dosti maščobe na trebuhu, nogah, riti, ampak tam, kjer si resnično želim, pa ne, in to so roke. Kljub skladni postavi pa imam zelo širok hrbet in preveč maščobe na rokah. Čisto sem že obupana, ker ko se govori o ženski vadbi, se govori samo o riti, bokih, trebuhu, nič pa o rokah. Kako se izgubi maščobo iz rok? Prosim za nasvet, kakšne vaje, prehrana, preden obupam in grem kar kirurgu:) lp

Odgovor:

Pri izgubljanju maščobe je potrebno biti vztrajen. Ker nimam podatka, koliko časa si že v sami fazi hujšanja oz. izgube maščob, težko rečem, ali je to dovolj. Očitno ni, če telo ni začelo izgubljati maščobe tudi na rokah. Ko smo v fazi izgubljanja maščob/hujšanja, telo hujša povsod. Res je, da se več maščobe izgubi tam, kjer je je največ, vendar še vedno – telo hujša na celem telesu.

Konkretno kar se tiče rok, je pomembno, da se zraven celotnega procesa hujšanja (dovolj aerobne vadbe, primerna prehrana oz. dieta) delajo tudi primerne vaje za roke. Ker mišica sama kuri maščobo in prav zato jih potrebujemo.

Nekoliko je tudi odvisno, koliko časa se je maščoba na telesu že nabirala. Vemo, da se pri mlajših osebah da veliko lažje in hitreje hujšati in oblikovati telo kot pri starejših. To je dejstvo, ker so naše celice take, da se starajo. Ampak to ne pomeni, da se ne da. Vse se da, če se vztraja in če se dela v pravilno v smeri želenega cilja.

Vaje za roke: različno dvigovanje (lahkih) uteži, sklece, opore ipd. .

Lep pozdrav, Tanja

Odgovarja: Tanja Želj

Sprašuje: tamy

Tema: Vadba in fitnes

Odgovor objavljen: 21. februar 2014.

← Nazaj na vsa vprašanja