38. maraton treh src - Najbolj srčen maraton v Sloveniji

38. maraton treh src - Najbolj srčen maraton v Sloveniji (foto: profimedia) profimedia
17. 4. 2018 Promocijsko sporočilo

Priprave na maraton treh src se počasi končujejo, saj se bodo tekači in pohodniki  na proge podali že v soboto, 19. maja. Organizatorji so poskrbeli za kar nekaj novosti, tako v tekmovalnem kot spremljevalnem programu. Tekaški praznik Radencev se bo zaključil v glasbenem vzdušju z Leo Sirk in skupino The Cock Tails.

Pred dobrima dvema letoma so v Radencih obudili tradicijo, s katero maratonska trasa prečka reko Muro in z njo državno mejo z Avstrijo. Ker je nova trasa odlično sprejeta na obeh straneh, bodo tekači mejo prečkali kar štirikrat. Organizatorji pa so poskrbeli še za nekaj novosti: "Letos stopamo korak dlje, saj smo tekaškemu dogajanju dodali še kulinarično-zabavno prireditev ob prevzemu štartnih številk," je povedal predsednik organizacijskega odbora Boštjan Gerlec.

Sprememba - samostojni start teka na 5 km

Letos bodo tekači Oazinega teka (5km) začeli ob 9.15, udeleženci Radenska Naturelle (10 km) pa 5 minut prej, ob 9.10. Poleg tega lahko prijavljeni izbirajo med že znanimi programi: 

  • veliki maraton Radenska Classic (42,195 km)
  • polmaraton Radenska Light (21,098 km)
  • tekmovanje v nordijski hoji (9 km).

Tek na 42 km letos šteje tudi za državno prvenstvo v maratonu, kjer se bodo preizkusili nekateri stari znanci maratonov povsod po svetu. Netekmovalni program pa bo zajemal Veveričkin in Srčkov tek, v katerih se bodo pomerili najmlajši in Pohod treh src. 

Prijavnina na tek na 5 in 10 km je do 18. aprila 2018 ugodnejša in znaša 29 evrov, za skupine nad 10 tekačev pa 27 evrov. Prijavite se lahko do 8. maja na tej povezavi: https://www.maraton-radenci.si/. Tu najdete tudi pregled vseh dogodkov, ki se bodo odvijali na dan maratona. 

otroci

Evropski pokal v nordijski hoji

Radenci bodo letos gostili tekmovanje za evropski pokal v nordijski hoji, ki se odvija pod okriljem European Nordic walking cup. So ena izmed petih postojank evropskega pokala, kjer se lahko vsi ljubitelji nordijske hoje preizkusijo v mednarodni konkurenci. 

Za kulinariko in glasbo poskrbljeno

Za zabavo bo tokrat poskrbela prav posebna gostja Lea Sirk, ki bo na oder v Radencih stopila tik po nastopu na Evroviziji. Pred tem pa bodo občinstvo s funkom, popom in rock'n'rollom na noge sdpravili domačini The Cock Tails. 

Udeležence in njihove spremljevalce že v petek čaka testeninka. Vsak tekač s startno številko bo namreč dobil porcijo testenin za polnjenje zalog ogljikovih hidratov.  Ob tej priložnosti bo poskrbljeno tudi za kulinarično in zabavno dogajanje na terasi hotela Radin.

norci