Bogomir Dolenc z akcijo '10 krogov za 10 nasmehov' za Zavod Pod strehco!!

Bogomir Dolenc z akcijo '10 krogov za 10 nasmehov' za Zavod Pod strehco!! (foto: Facebook Bogomir Dolenc) Facebook Bogomir Dolenc
26. 4. 2017

Na uho so nam prišle govorice, da se je ekstremni rekreativni tekač Bogomir Dolenc lotil še enega ekstremnega projekta. Spet namreč teče zato, da bi pomagal drugim. In takšen je tudi njegov moto. Skozi svoje tekaške priprave in projekte namreč udejanja misel: "Tečem, da pomagam!"

Bogomir Dolenc, ultratekač, ekstremist, triatlonec, predvsem pa dobrodelnež, ki s tekom pomaga drugim. V okviru priprav na svoj glavni projekt v letu 2018: '42/42 - 42 maratonov v 42 dneh' bo za trening odtekel v desetih dneh, deset maratonov, na desetih stadionih po Sloveniji.

Projekt '10 krogov za 10 nasmehov' izvaja športno-humanitarno društvo 'Vztrajaj - Never give up'. Maratoni oz. krogi bodo potekali na stadionih od 26. maja do 4. junija, med 16:00 in 20:00 uro v sledečih mestih: Trbovlje, Ravne na Koroškem, Ptuj, Ljutomer, Radovljica, Tolmin, Koper, Škofja Loka, Trebnje in Ljubljana - Tacen.

Na prizoriščih gre pričakovati od 120 - 250 tekačev na dan, pa tudi ostale obiskovalce, ki jih bodo prišli bodriti.

V teh desetih dneh Bogomir Dolenc seveda ne bo tekel v 'prazno', ampak bo zbiral sredstva za sklad socialnih obrokov, ki ga vodi Humanitarni zavod Pod strehco, kateri pripravlja tople obroke za socialno ogrožene.

Postanite donator in podpornik!

Z akcijo nesebičnega športnika Zavod Pod strehco tako išče donatorje in podpornike, ki bodo s simboličnim zneskom 42€ podprli idejo njihovega zavoda - to je zagotavljanje socialnih obrokov za družine in starejše osebe.

Ker je vse povezano s številko '42' (maraton ima 42 km, vsak dan bo Bogomir odtekel 42 km, projekt 42/42 v prihodnje ...), smo vsi skupaj lepo vabljeni k soudeležbi in podpori sklada socialnih obrokov, pa tudi spodbujanju velikega humanitarca in športnika Bogomirja Dolenca za izpeljane pripravljalne teke v njegovi pripravljalni akciji desetih dni.

42/42 akcija!

42 km = 42 evrov - za vsak njegov pretečen kilometer 1€.

S tem zneskom bodo lahko pripravili 84 obrokov za uporabnike ljudske kuhinje Pod strehco.

Denar lahko nakažete:

  • Humanitarni zavod Pod strehco so.p., Zaloška cesta 42, Ljubljana, TRR.: IBAN SI56 6100 0000 6424 560 (Delavska hranilnica d.d. Ljubljana)

Končni cilj dobrodelnega teka je zbrati dovolj sredstev za 1000 obrokov.

Kaj nudijo dobrotnikom v zameno?

Projekt bo medijsko najavljen in omenjen preko društva Vztrajaj - Never give up, ki je tudi organizator dogodka. Zavod Pod strehco bo preko svojih medijskih povezav najavil dogodek ter poudaril trening 10 maratonov in dobrodelno akcijo, h kateri boste lahko pristopili tako, kot boste po lastni presoji to zmogli.

Ponudba za podjetja: Vaš logo na njegovi tekaški majici (stroški dotiska se obračunajo dodatno). Slikovni material njegovega teka, dostava materiala in izjava/dopis za vaše podjetje. Omembo vas oz. vašega podjetja v vseh člankih. Bogomir Dolenc piše tudi blog, kjer boste posebej izpostavljeni.

ljudska

O Humanitarnem zavodu Pod strehco:

Vsesplošna gospodarska in finančna kriza, dolgotrajne brezposelnosti, bivanjske, socialne, starostne in druge stiske so prvič v Sloveniji združile pet dobrodelnih organizacij, Zveza Lions klubov Slovenije in Zveza Rotary klubov Slovenije, Slovensko Karitas, Rdeči križ Slovenije in Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje, k skupnemu cilju, ustanovitvi Zavoda Pod strehco, najbolj poznanega kot "ljudska kuhinja" na Zaloški v Ljubljani. Program zavoda je poleg zagotavljanja toplih obrokov, osredotočen še na ponovno vključevanje odrinjenih v našo družbo, pomoč pri pridobivanju znanj in kompetenc za ekonomsko neodvisnost, pri oblikovanju samopodobe, dvigu samozavesti in tudi druge vrste pomoči.

Od uradne otvoritve 3. julija 2014, je zavod postal dom številnim občanom Ljubljane. Od odprtja dalje smo pripravili že preko 55.000 toplih obrokov hrane, v zadnjem obdobju okoli 300 na dan in razdelili več že kot 140 ton donirane hrane/letno, ki jo s prostovoljci vsak večer pobiramo v velikih ljubljanskih hipermarketih (Tuš, Špar, Mercator, E.Leclerc ...). Del te hrane uporabimo v naši kuhinji, del pa je namenjen drugim dobrodelnim ustanovam, materinskim domovom, Slovenski Karitas, ipd.

V tem času smo ustanovili Sklad socialnih obrokov, v katerega lahko srčni podporniki donirajo preko spletne strani www.podstrehco.si, prav tako pa je skladu namenjen izkupiček od polne cene obroka, ki znaša 3 evre in je na voljo za vse (malice in kosila).