Kakšen tip tekača ste? Rešite KVIZ in izboljšajte svojo telesno pripravljenost

Kakšen tip tekača ste? Rešite KVIZ in izboljšajte svojo telesno pripravljenost - Tek (foto: Profimedia) Profimedia
13. 7. 2022 Promocijsko sporočilo

Če bi radi še izboljšali svojo tekaško tehniko in telesno pripravljenost, morate najprej vedeti, kakšen tip tekač ste. Rešite kviz z 10 vprašanji in spoznajte svojo 'tekaško osebnost'.

Preden se podamo na kviz, smo za vas zbrali nekaj nasvetov uveljavljenih tekačev, ki vam bodo pomagali, da bo vaše napredovanje v teku (in posledično tudi tudi v drugih športnih aktivnostih) predvsem varno za vaše telo:

#1 Tecite redno

Redni tek s pravilnim ogrevanjem in raztezanjem, vam bo pomagal preprečiti poškodbe in povečati vzdržljivost.

#2 Tecite v skupini

Tek v skupini vas motivira in ohrani vaš um aktiven, zato kar malo pozabite, da tečete, in gibanje nikakor ni dolgočasno. 

#3 Vadite mentalni nadzor

Motivirajte možgane za tek s poslušanjem glasbe srednjega do visokega tempa in z izvajanjem dihalnih vaj.

#4 Povečujte intenzivnost

Med tekom občasno stopnjujte intenzivnost prek svojih običajnih meja. Ne pozabite na preprosto merilo – če se med tekom ne morete pogovarjati, je intenzivnost vašega gibanja morda previsoka. 

#5 Uporaba pravilnih pripomočkov

Jure Košir nam je zaupal, da so nadvse učinkoviti pripomočki t.i. športni geli, zato je paket točno takšnih, kot jih je sam vedno želel uporabljati, razvil tudi v sklopu svoje blagovne znamke Aaspire. V ponudbo je vključil grelni gel, ki se ga uporablja pred začetkom vadbe, hladilni gel za po vadbi in antistresni gel za masažo in hitrejše okrevanje mišic. 

Zdaj pa je čas, da odkrijete, kakšen tekač v resnici ste. Odgovorite na naslednjih 10 vprašanj in razkrila se vam bo vaša 'tekaška osebnost'. Morda pa ste v resnici že več kot le priložnostni tekač. 

Imamo tudi nagrade! Na koncu kviza izpolnite kratek obrazec in vključeni boste v nagradno igro za prave športnike! Srečni izžrebanec bo prejel paket športnih gelov Aaspire by Jure Košir, ki vključuje HEAT gel, ICE gel in ANTISTRESS gel. Bi radi te gele spoznali pobliže? Skočite na ta članek!