Cenejše prijave na Volkswagen 18. Ljubljanski maraton le še do 15. septembra!

Cenejše prijave na Volkswagen 18. Ljubljanski maraton le še do 15. septembra! (foto: Damjan Končar) Damjan Končar
4. 9. 2013

Vedno bližje je čas, ko bodo ljubljanske ulice spet polne tekačev. Tekaški praznik, kakor mu udeleženci radi pravijo, se bo dogajal 26. in 27. oktobra.

Prireditveni prostor za vse programe ostaja Kongresni trg, maratonske štartne številke in čipe z majicami pa bodo udeleženci tudi letos prevzemali na Gospodarskem razstavišču v sklopu sejma 'Tečem' - EXPO Volkswagen 18. Ljubljanski maraton med 24. In 27. oktobrom.

V zgodnjem jesenskem času vas tako želimo opozoriti na drugi rok za cenejšo prijavo za posameznike.

Prijavnina za 42.195 m, 21.098 m in 10.000 m je tako do 15. septembra 35 EUR in od 16. do 30. septembra  70 EUR.

Zadnji dan za oddajo posamične prijave je 30. september 2013!

Lumpi tek

Vsako leto se maratona v sklopu sobotnih programov udeleži tudi več tisoč srednješolcev in osnovnošolcev. Le-te na tekmovanje prijavljajo profesorji športne vzgoje preko šol, starši sami pa prijavljajo najmlajše tekače (letnik 2008 in mlajši) na Lumpi tek.

Štart Lumpi teka je letos časovno premaknjen, zato ne bo odveč skok na spletno strani organizatorja.

Prav tako so letos premaknjeni vsi štarti sobotnih programov. Kakor v nedeljo, bodo tudi sobotni teki štartali na Slovenski cesti pri Konzorciju.

Run Alpe Adria

Organizatorje v letošnjem letu posebej veseli dejstvo, da se je Pokala 'Run Alpe Adria', ki je skupen projekt organizatorjev treh maratonov sosednjih dežel Slovenije, Italije in Avstrije – Volkswagen Ljubljanskega maratona, Maratona d´Europa in Kärnten Läufta v letošnjem letu udeležilo več kot 200 tekačev iz vseh treh držav.

Športni projekt s pridihom turizma je očitno tako že v prvem letu združil tekače, jih vzpodbudil in dodatno motiviral, da delijo zkušnje  in se medsebojno pomerijo za nagrade. 

Za skupno uvrstitev šteje udeležba na vseh treh dogodkih – bodisi maratonska preizkušnja ali polmaraton. Kategorije so sestavljene glede na dolžine tekov – kombinacije maratonov in polmaratonov -  ki so se jih oziroma se jih bodo tekači udeležili. Za zmagovalce pokala štejejo le absolutne ženske in moške kategorije.

Pokal bo svoj zaključek zabeležil ravno na sklepnem dogodku v Ljubljani. Več o pokalu na spletni strani www.run-alpe-adria.com.

Več na www.vw-ljubljanskimaraton.si

Foto: Damjan Končar

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri