Never Give up: Dobrodelni projekt '10 krogov za 10 nasmehov'

20. 4. 2011

Znani triatlonec Matej Markovič se je po uspešni sezoni 2008-2009, v kateri je nanizal 3 druga mesta, 4 zmage in postavil 3 rekorde, odločil za korenito spremembo na svoji življenjski poti.

Prehud tempo življenja, pomanjkanje sredstev s strani pokroviteljev (premalo za še eno uspešno sezono v svetovnem pokalu) in velika utrujenost, ki je bila posledica 17 Ironmanov v zadnjih 6 mesecih, so spremembo od njega tudi zahtevali.

Dozorela je odločitev, da s podporo svojega novega glavnega pokrovitelja Lyprinol sport edition združi ekstremnost na eni strani in humanitarnost na drugi.

Tako je začela nastajati zgodba o dobrodelnem petkratnem Ironmanu (19km plavanja, 900km kolesarjenja in 211km teka), ki je dobil svojega 'velikega brata' z imenom NEVER GIVE UP. Ime je dobil ob gledanju inspiracijskega videa Nicka Vujaćiča, katerega glavno vodilo je bilo, da se ne smemo nikoli predati!

Projekt je kljub velikim porodnim krčem na koncu prestal rojstvo in zbrana sredstva namenil organizaciji Zveza prijateljev mladine. Dandanes pa se s še številčnejšo ekipo prostovoljcev pripravlja ponovno biti svoj svojevrsten boj.

Trenutno namreč pripravlja zelo obsežen, in verjamemo, da se bo izkazal tudi kot zelo uspešen projekt DESET KROGOV ZA DESET NASMEHOV.

Dobrodelni projekt

10 krogov za 10 nasmehov

Po pogovoru z gospo Anito Ogulin, eno največjih slovenskih aktivistk na področju pomoči mladim, so se odločili, da bodo s tem projektom pomagali tako otrokom kot njihovim staršem.

Iz množice žalostnih zgodb, ki jih piše življenje, so izpostavili deset zgodb, z desetimi obrazi - s katerimi se ne bo težko poistovetiti in katerih zgodbe bodo prebudile srca javnosti.

Celotna akcija bo izvedena v obliki:

  • desetih maratonov v desetih dneh, na desetih stadionih po Sloveniji.

Ultra triatlonec Matej Markovič bo tako v desetih dneh (od 3. do 12. junija), skupaj s prijatelji dejansko tudi pretekel vseh teh deset maratonov.

Namen dogodka pa je, da se jim na stadionu pridružijo ljubitelji športa in humanitarnosti oz. vsi, dobri po srcu, ki so pripravljeni skupaj z Matejem preteči krog ali dva kroga, pa tudi dobrih deset njih ali kar celoten maraton (105 krogov).

Vsak krog ponazarja stadion in vsak nasmeh enega izmed desetih otrok!

Dogajanje na stadionu bo vse prej kot dolgočasno, saj bo na stadionu tudi vse polno ostalih aktivnosti in 'ponudb', ki imajo skupne cilje v športu, zdravju, humanitarnosti in prijateljstvu

Značke: Markovič tek