Novomeški 1/2 maraton za naslove prvakov

Novomeški 1/2 maraton za naslove prvakov (foto: Promocijsko gradivo (novomeški 1/2 maraton)) Promocijsko gradivo (novomeški 1/2 maraton)
1. 10. 2020 Promocijsko sporočilo

Novomeški 1/2 maraton bo 3. in 4. oktobra 2020 gostil državno prvenstvo v polmaratonu za članske in veteranske kategorije, kjer se bodo preizkusili najboljši tekači in tekačice. Letošnja novost je poleg uveljavljenih razdalj na 6,5 in 21 kilometrov še 10 kilometrska preizkušnja. 

V soboto teka na 6,5 in 10 km, v nedeljo polmaraton

Prireditev se bo začela v soboto 3. oktobra ob 16.30. Odprla jo bo brezplačna Nordijska hoja in pohod po okolici Novega mesta (prijavi sta obvezni). Ob 17. uri bo na Seidlovi cesti start osrednje sobotne preizkušnje - rekreativnega teka na 6,5 in 10 kilometrov. Teka bosta izvedena na novi trasi, ki poteka skozi prenovljeno mestno jedro Novega mesta. Ob 18.15 se začne canicross - zabavni tek s psi, ki je bil lani organiziran prvič in požel veliko zanimanja.

V nedeljo 4. oktobra ob 10. uri bo na vrsti polmaraton, ki bo štel za državno prvenstvo članov in članic ter veteranov in veterank, zato pričakujemo udeležbo trenutno najboljših slovenskih tekačev na dolgih progah. Lanski zmagovalec in rekorder proge Mitja Krevs se bo pomeril z organizatorjem polmaratona in olimpijcem Primožem Kobetom, v ženski konkurenci pa pričakujejo spopad zmagovalke prvega polmaratona Neje Kršinar z lansko zmagovalko madžarsko olimpijko Tunde Szabo, ki prihaja iz Madžarske.

Letos v sodelovanju s ŠPORT TV že tretje leto zapored pripravljajo neposredni televizijski prenos, gledalci bodo tako napete dvoboje v cilju polmaratona lahko gledali tudi na velikem zaslonu.

Ukrepi proti širjenju koronavirusa

Organizatorji so pripravili vrsto ukrepov za zajezitev širjenja okužb širjenja s Covid-19 in so tako eni redkih, ki bodo v letošnjem leto izpeljali prireditev v takšnem obsegu. Za končno razvrstitev vseh tekov, razen za tekače državnega prvenstva bodo šteli neto časi.

Štart bo potekal v štirih conah s približno minutnimi razmaki. Vstop v štartne cone bo možen le z maskami. Tekmovalci bodo v štartne razporejeni glede na prijavljene čase. Gledalci so na štartno ciljnem prizorišču dovoljeni le z masko.

Pred maratonom ne pozabite prenesti brezplačne e-knjige o teku! 

V njej vas čaka: 

  • kopica nasvetov strokovnjakov o tehniki in opremi
  • slastni recepti
  • zgodbe in misli za motivacijo
  • načrti treningov za 5, 10 in 21 km ...

... in še mnogo drugega, kar vam bo pomagalo do boljših rezultatov! 

Prenesite e-knjigo TUKAJ