Tek

Tekačice, ponovno je tu dogodek samo za vas: prihaja 17. dm teku za ženske!

17. 5. 2023
Deli
Tekačice, ponovno je tu dogodek samo za vas: prihaja  17. dm teku za ženske! (foto: dm tek)
dm tek

Na že 17. dm teku za ženske bodo letos nastopili diva slovenske glasbe, Helena Blagne, ljubljenec ženskih src, Žan Serčič ter legende teka Čuki.

Letošnji dm tek za ženske bo v soboto, 27. maja, v parku Tivoli. Ob Heleni Blagne, Žanu Serčiču in Čukih bodo za pestro spremljevalno dogajanje skrbeli še voditeljski par Jasna Kuljaj in Klemen Bunderla, leteči reporter na terenu Klemen Bučan ter Ribič Pepe, ki bo poskrbel za zabavo najmlajših tekačev na Oskarjevem teku.

Prijave le še do 20. maja!

Prijave na letošnji dm tek za ženske so možne le še do 20. maja, cena startnine je 39 evrov. Tekačice imajo letos na izbiro krajšo progo na 5 kilometrov in daljšo na 10 kilometrov. Poskrbljeno bo tudi za najmlajše tekače - brezplačni Oskarjev tek je namenjen vsem otrokom od 2. do 12. leta starosti.

 Štefka bo tek premagala na invalidskem vozičku

Teka se bo tudi letos udeležila dolgoletna udeleženka dm teka za ženske, Štefka Vegan. Štefko je je pred leti klopna bolezen prikovala na invalidski voziček, ampak to je ne omejuje pri udeležbi na dm teku za ženske.

"Na dm teku za ženske je energija neverjetna. Vsa dekleta so nasmejana, dobre volje, v zraku se čuti pozitivizem, veliko je spodbujanja. Potem pa še ta lepa kulisa parka in to, da smo vse v enakih majicah … Neverjetno, vsaki priporočam, da se udeleži dm teka za ženske. Pa seveda zabava na koncu, navdušena sem nad letošnjimi nastopajočimi," nam je zaupala Štefka.

dm tek

Prevzemi startnih v petek in soboto

Vse tekačice obveščamo, da bodo uradni prevzemi startnih paketov potekali v petek, 19. maja, in v soboto, 20. maja, med 10. do 20. uro v trgovskih centrih pred dm prodajalnimi:

  • Supernova Ljubljana Šiška (Ljubljana),
  • Europark (Maribor),
  • Citycenter (Celje),
  • Supernova (Kranj),
  • Supernova (Nova Gorica),
  • Supernova (Novo mesto),
  • Supernova Mercator Koper (Koper).

Več informacij o prevzemih in programu na dan dogodka lahko tekačice preberejo na spletni strani www.tekzazenske.si.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ