Tekaški vikend s Heleno Javornik na slovenski obali. Pridružite se nam!

29. 2. 2016

Dragi tekači, nova sezona teka je tik pred vrati, zato vas vabimo, da se nam v začetku aprila pridružite na posebnem tekaškem vikendu, ki ga v uredništvu aktivni.si tokrat prvič organiziramo v sodelovanju s strokovnjaki iz akademskega atletskega društva Slovan. Z nami bosta najuspešnejša slovenska tekačica vseh časov Helena Javornik in priznani trener tekačev Borut Podgornik.

Od 1. do 3. aprila 2016 v Portorožu

Tekaški vikend je namenjen vsem, ki želite pred začetkom nove sezone obnoviti in nadgraditi svoje znanje o pravilni tehniki teka, kakor tudi vsem začetnikom, ki se s to najbolj popularno oblik rekreacije šele spogledujte. Vabljeni tudi vsi, ki se pripravljate na katerega od bližajočih se množičnih tekov. Pomagali vam bomo, da dosežete zastavljene cilje.

Tekaški vikend v Portorožu od 1. do 3. aprila 2016Program

Petek

Prihod do 17. ure, nato predstavitev programa, razdelitev po skupinah (začetniki in izkušeni tekači) ter uvodni tek po slovenski obali. Po večerji sprostitev z učitelji društva Joga v vsakdanjem življenju.

Sobota

Jutranje raztezanje na plaži, zajtrk, predavanje in tekaška vadba po skupinah. Po kosilu nekaj prostega časa za individualne aktivnosti. Popoldne predavanje o zdravi prehrani za tekače in delavnica o pravilni tehniki teka. Po večerji sprostitev z učitelji društva Joga v vsakdanjem življenju.

Nedelja

Jutranje raztezanje na plaži, zajtrk, predavanje in tekaška vadba po skupinah. Pred kosilom še analiza opravljenih aktivnosti in zaključek vikenda.

(vsebina treningov se bo prilagajala željam in interesom udeležencev).

Individualna ocena telesne drže

Vsakemu udeležencu bo v okviru programa omogočena individualna ocena telesne drže. Opravila jo bosta diplomirana fizioterapevta Martina Mihič in Daniel Capponi iz Sentorie, ki ju odlikujejo široka strokovna znanja in edinstvena zmožnost kombiniranja različnih terapij, ki so tako popolnoma prilagojene posamezniku in njegovim težavam. Več o posledicah slabe telesne drže tukaj.

Klasična ali športna masaža

Za vse udeležence tekaškega vikenda bo na voljo klasična ali športna masaža (15 minut), s poudarkom na spodnjih okončinah ali hrbtu. Masaže bodo izvajali vrhunski maserji iz Vitalove šole masaž.

Predavanja in delavnice

Zakaj in kako tečemo? (Borut Podgornik)

Govorili bomo o učinkih rednega teka, vplivu na zdravje z vseh vidikov, o najpogostejših izgovorih, ki nam pričetek teka preprečujejo, kako kljub vsemu začnemo, na kaj moramo biti pri tem pozorni, kako pomembna je tehnika teka, predstavitev šole teka in primernih vaj.

Raztezanje/stretching (Helena Javornik)

Večina športnikov se zaveda pomena ogrevanja pred vadbo ali športnim nastopom. Z njim naj bi izboljšali športno učinkovitost in se izognili poškodbam. Kljub temu večini še ni povsem jasno, kako izvesti ogrevanje, da bi od njega imeli kar največ koristi.

Vaje za moč, stabilizacijo in krepitev (Helena Javornik)

Zakaj so pomembne in kako jih pravilno izvajamo.

Večerno vadba joge (Eva Stare)

Pozitivni učinki rednega vključevanja joge v športne treninge niso skrivnost. Na obeh vadbah bomo spoznali, kako z jogo mišice in sklepe krepimo in jih ohranjamo prožne. Učili se bomo tehnik aktivnega sproščanja, ki nas v hitrem času pripeljejo do globoke sproščenosti. Posebna pozornost bo namenjena predstavitvi osnovnih dihalnih vaj, ki pripomorejo k hitrejši regeneraciji.

O izvajalcih

Helena JavornikHelena Javornik je najuspešnejša slovenska tekačica vseh časov, večkratna olimpijka, udeleženka svetovnih in evropskih prvenstev, sredozemskih iger, evropska prvakinja v krosu, evropska rekorderka v teku na 25.000m, državna rekorderka na vseh razdaljah od 3000m do maratona, zmagovalka maratonov v Amsterdamu, Dunaju, Torinu, Benetkah, Ljubljani, Radencih in mnogih drugih maratonov ter cestnih tekov širom po svetu in doma.

Borut PodgornikBorut Podgornik že 25 let svoje znanje in izkušnje kot trener prenaša na druge atlete, predvsem tekače na srednje in dolge proge. "Njegovi" atleti so osvojili že več kot 100 naslovov državnih prvakov v različnih starostnih kategorijah, postavili več kot 70 državnih rekordov ter več kot 100x oblekli dres z državnim grbom, nekateri pa so sodelovali tudi na olimpijskih igrah, kot največjem športnem dogodku.

Eva Stare je certificirana učitljica Joge v vsakdanjem življenju, ki je svoje izkušnje prodobivala na več strokovnih seminarjih v Evropi in Indiji.

Prijave sprejemamo do 31. marca 2016

Hotel HistrionTekaški vikend bo potekal v Portorožu od petka 1. do nedelje 3. aprila 2016. Nastanjeni bomo v hotelu Histrion****, ki se ponaša s pogledom na enega najlepših delov slovenske obale.

Cena: 130 eur. Doplačilo za enoposteljno sobo je 40 eur.

V ceno je vključeno: 2 x prenočitev in polni penzion v hotelu Histrion****, vse aktivnosti po programu in neomejeno kopanje (3 dni) v hotelskem bazenu.

Prijavite se prek spodnjega obrazca. Račun poravnate na recepciji hotela Histrion ob zaključku vikenda. Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na e-naslov: aktivni.si@adriamedia.si.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri