Ukvarjanje s športom je ključno za zdrav življenjski slog

25. 5. 2018 Promocijsko sporočilo

Navdušeni tekači, rekreativni športniki in vsi, ki bi to radi še postali, se lahko v torek, 29. maja, ob 16.45 uri pridružijo predavanju o pomenu športa z Blažem Kavčičem, ki bo v digitalnem centru Triglav Lab na Dunajski 20 v Ljubljani.

Organizatorji 7. Triglav teka zdravo in aktivno preživljanje prostega časa spodbujajo tudi s športno-izobraževalnimi dogodki v digitalnem centru Triglav Lab. Zato bodo v torek, 29. maja, ob 16.45 uri gostili brezplačno in za javnost odprto predavanje »Zakaj se sploh ukvarjati s športom in 5 ključnih detajlov za učinkovit tek«.

Na dogodku bo Blaž Kavčič, ustanovitelj in direktor organizacije Pulz šport, predstavil ključne vidike o pomenu gibanja in izbrane nasvete za učinkovito tekaško vadbo.


Prvi izobraževalno-športni dogodek v Triglav Lab

»Aktivni tekači smo že začeli trenirati za 7. Triglav tek. S predavanjem o smislu in učinkih vadbe pa želimo k zdravemu življenjskemu slogu privabiti še več ljudi,« o načrtovanem dogodku pravi izkušeni trener, ki med majem in septembrom vodi brezplačne tekaške priprave na 7. Triglav tek v ljubljanskem parku Tivoli. »V centu Triglav Lab bomo obiskovalcem na zabaven način približali koristi gibanja, prav vsi pa se bodo lahko preizkusili tudi v pravilni tehniki teka,« dodaja Kavčič.

Tekaški nasveti v praksi


Na dan dogodka bodo obiskovalci centra Triglav Lab od 11. ure dalje lahko preizkusili tudi prvo tekaško stezo na lastni pogon v Sloveniji Air runner, ki deluje skladno z močjo in težo tekača ter se prilagaja pripravljenosti posameznika. Prav tako bodo lahko preverili primernost svoje tekaške obutve, se seznanili z novo tekaško kolekcijo znamke Salming in izkoristili 25-odstotni popust pri nakupu tekaške opreme.

Tisti, ki se dogodka ne bodo uspeli udeležiti, lahko nasvete o gibanju prejmejo pri izkušenih trenerjih, ki v okviru priprav na Triglav tek (ta bo na sporedu 8. 9. 2018 na Brdu pri Kranju) vodijo brezplačne tekaške treninge v kar 10 krajih po Sloveniji – med majem in septembrom potekajo v Ajdovščini, Celju, Kopru, Ljubljani, Luciji, Mariboru, Murski Soboti, Novem mestu, Slovenj Gradcu in na Brdu pri Kranju.

Več informacij o tekaških in športno-izobraževalnih aktivnostih v sklopu priprav na 7. Triglav tek je na voljo na Triglavtek.si.