Tek Promocijsko sporočilo

Vabljeni na Triglav tek! Letos z novostjo

8. 9. 2022
Deli
Vabljeni na Triglav tek! Letos z novostjo (foto: Promocijsko gradivo)
Promocijsko gradivo

10. septembra se v objemu narave protokolarnega parka Brdo pri Kranju obeta izjemen tekaški dan, kjer se bosta s pridihom tekmovalnosti združili ljubezen do narave in športa.

S preizkušnjami, ki so prilagojene ljubiteljem rekreacije vseh generacij in stopenj pripravljenosti, smo v Zavarovalnici Triglav poskrbeli, da bo vsakdo med vami našel pravi izziv zase. Tekači lahko kot na minulih Triglav tekih izbirajo med družinskim tekom na 3,4 km, štafetnim tekom trojk na 3 x 3,4 km, tekom na 10 km, polmaratonom in

letos prvič tudi tekom na 5 km.

Otroci se bodo lahko podali na tek Kuža Pazi na 350 oziroma 700 m.

Zgodnje in najugodnejše prijave na edini športni dogodek, in na dan prireditve do zapolnitve prostih tekaških mest.  Prijave so možne na spletni strani triglavtek.si. Za prijavo na tek na 10 km, 5 km in 21 km boste odšteli 35 evrov, za prijavo na štafetni tek trojk 70 evrov na ekipo in za družinski tek 10 evrov na člana družine, medtem ko je udeležba na otroškem teku brezplačna.

Poglejte si nekaj utrinkov z lanskega teka: 

Priprave na Triglav tek potekajo že od maja

Tekači se lahko za septembrsko preizkušnjo na Brdu pri Kranju že že od maja meseca pa vse do septembra ogrevajo pod vodstvom izkušenih trenerjev. Vadbam, ki bodo potekale vse do tekaškega dogodka, se lahko pridružijo v devetih slovenskih krajih: Ajdovščini, Celju, Kopru, Ljubljani, Mariboru, Murski Soboti, Novem mestu, Slovenj Gradcu in na Brdu pri Kranju. 

Termine vadb lahko tekači poiščejo na spletni strani dogodka, kjer bodo več izvedeli tudi o trenerjih, ki jih bodo pripravili na edinstven športni izziv. Poskrbeli bodo za njihovo primerno telesno pripravljenost, kar zmanjšuje možnost morebitnih poškodb in drugih zdravstvenih zapletov na dogodku, ter jih opremili tudi z nasveti za krepitev zdravega življenjskega sloga. Vadbe so primerne tako za izkušene tekače kot tiste, ki so se prvič odločili za tovrsten tek.

Tudi tokrat za dober namen

Triglav tek je tek za dober namen, saj Zavarovalnica Triglav na dogodku že vrsto let predaja donacije zdravstvenim ustanovam. Tako bomo tudi letos sredstva namenili Ultrazvočnemu društvu za projekt Slojenčki - namenjeno za nakup najmanj štirih oksimetrov in štirih kompletov grelnih gnezd za potrebe porodnišnic v Sloveniji do septembra 2022. Grelna gnezda bodo prejele porodnišnice: Celje, Izola, Jesenice in Kranj, oksimetre pa: Celje, Izola, Jesenice in Postojna.

Promocijsko gradivo zavarovalnica Triglav

Trajnostno naravnani

Triglav tek je dogodek, ki s stezami po neokrnjeni naravi parka Brdo pri Kranju obenem spodbuja zdrav in aktiven življenjski slog ter prispeva k uresničevanju nekaterih ciljev projekta Zavarujmo prihodnost in tako predstavlja del trajnostno naravnanega delovanja Zavarovalnice Triglav.

Letošnji Triglav tek bo bolj trajnostno naravnan kot v preteklosti. Tako kot skrbimo za Plečnikovo dediščino na sedežu družbe, bomo poskrbeli tudi, da neokrnjeno naravo v protokolarnem parku zapustimo brez enega odpadka. Tekače bomo ozaveščali in spodbujali k ločevanju odpadkov. Prav tako podpornike Triglav teka spodbujamo k promocijskim izdelkom za večkratno uporabo. Prizadevamo si za zmanjšanje letakov in uporabo označevalnih tabel za večkratno uporabo. Prehrana na dogodku bo skrbno izbrana – lokalno ekološko pridelana.

Trajnosti posvečamo pozornost tudi prek razpisa »Pazi to! Huda izkušnja«, s katerim mladim že nekaj let omogočamo sodelovanje pri organizaciji Triglav teka. Letos sta to Kaja in Oto, ki s svojimi svežimi idejami in zagnanostjo aktivno že sodelujeta na projektu in sta t.i. Koordinatorja za trajnostni razvoj na Triglav teku.

Na vadbah tudi vrhunski športniki

Triglav tek ena izmed aktivnosti, s katero Zavarovalnica Triglav spodbuja širšo javnost in svoje zaposlene v celotni 

Skupini Triglav k zdravemu življenjskemu slogu in h gibanju. Pri tem ji vsako leto pomagajo številni vrhunski slovenski športniki – ambasadorji Triglav teka, ki se med poletjem udeležujejo tudi tekaških vadb. Letos so se vadbam že pridružili Jakov Fak, Anamarija Lampič, Klemen Bauer, Rok Marguč, Špela Rogelj..-

Na dogodku bodo z nami Anamarija Lampič, Cene Prevc, Žan Košir, Ela Nala Milič, Jakov Fak, Rok Marguč in drugi.

Poleg teka tudi zabava

Za vse udeležence bo na voljo pester spremljevalni program – glasbena nastopa Samuela Lucasa s skuino in Maje Keuc – Amaya, spektakularni nastop Dunkil Devilsov, aktivnosti za otroke in varstvo otrok.

9 številk 9. Triglav teka:
1.

9 let Triglav teka = 13.200 tekačev

2.

13.200 tekačev = 106.444 pretečenih kilometrov

3.

1:25:56 = najboljši čas na 21 km v ženski kategoriji na vseh 9 dogodkih

4.

1:10:34 = najboljši čas na 21 km v moški kategoriji na vseh 9 dogodkih

5.

9. Triglav tek = 13 slovenskih športnih junakov, ambasadorjev, ki na dogodku navijajo za tekače vseh generacij

6.

9. Triglav tek = 6 novih kosov opreme za porodne oddelke 4 slovenskih splošnih bolnišnic

7.

143.867,87 EUR donacij za 17 zdravstvenih ustanov (14 porodnišnic oziroma porodnih oddelkov, Ultrazvočno društvo za projekt Slojenčki, ljubljanska Pediatrična klinika in Univerzitetni klinični center Ljubljana)

8.

144 tekaških pripravljalnih vadb v 9 slovenskih krajih

9.

144 pripravljalnih tekaških vadb = več kot 250 tekačev, ki so se na 9. Triglav tek pripravljali 16 tednov