6 nasvetov, kako tek trenirati s partnerjem

6 nasvetov, kako tek trenirati s partnerjem (foto: Profimedia) Profimedia
13. 5. 2022

Vključevanje zdravih navad je veliko lažje, če se nam pridruži partner. Drug drugega lahko spodbujata in motivirata. Pogosto je podobno z vadbo.

Zato imamo za vse pare, ki razmišljate o teku skupaj ali pa ste že začeli, nekaj hitrih nasvetov, kako se tega lotiti, da bodo treningi kar najbolj učinkoviti in da bosta še bolj povezana.

6 preprostih nasvetov:

1. Treninge vedno načrtujta vnaprej. Še posebej, ko gre za daljši tek.

2. Prav tako obroke. Če je le mogoče, za nekaj dni vnaprej, lahko tudi za cel teden. Tako bosta bolj fleksibilna in brez skrbi. Zgodilo se bo namreč, verjemite nam na besedo, da se bo trening zavlekel. Takrat si ne želite, da bi bil vaš hladilnik prazen.

3. Tudi doma si pripravita prostor za treninge. Tek ni le tek. Tekaški trening mora vključevati tudi krepilne vaje, vaje za ravnotežje … Te bosta seveda najlažje izvajala doma. Zato imejta doma kotiček, kjer se lahko posvetita tovrstnim treningom. Doma bosta lahko trenirala tudi takrat, ko vajin urnik ne bo usklajen, da bi se lahko odpravila ven na daljši tek.

4. Tek bo od vas (ali partnerja) občasno zahteval nekaj sebičnosti. To imejte v mislih, predvsem pa tega ne jemljite osebno. Denimo, ugotovili boste, da se kar naenkrat ne moreta sporazumeti glede preživljanja prostega časa skupaj.

Zato sledi naslednja točka …

5. Določita datume. Datume, ko bosta šla skupaj na brunch, na kavo, ko si bosta privoščila posebno večerjo ali ogled filma … Za stvari torej, ki jih najraje (poleg teka seveda) počneta skupaj. To so tisti trenutki, ko ne dovolita, da bi vama trening »pokvaril načrte«.

6. Navijajte za partnerja. Bodite njen/njegov največji navijač. Tudi takrat, ko se trening ali tekma ne izide po načrtih. Prav v takih trenutkih je podpora zelo pomembna. Pravzaprav, saj veste, v dobrih in slabih.

Preberite: TO bi moral vsak tekač vedeti o piriformis sindromu (+ TEST)