Volkswagen 19. Ljubljanski maraton letos z novo traso!

17. 7. 2014

Maraton, ki bo 26. oktobra na ulicah Ljubljane ponovno povezal več kot 25.000 udeležencev in še vsaj toliko navijačev, je z zbiranjem prijav že začel. Prireditveni prostor ostaja Kongresni trg, letošnja največja sprememba za udeležence pa bo nova trasa.

Maratonci bodo končno tekli en krog!

Če so še v lanskem letu za maraton morali tekači premagati dva enaka polmaratonska kroga, bodo letos tekli v enem. Kaj to pomeni za dogodek, za tekače in kaj za organizatorje?

Gojko Zalokar, direktor maratona je ob tem povedal: »Ideja o takšni trasi je prisotna že dalj časa. Očitno je sedaj čas dozorel in smo z izvedbo pohiteli. Glede na to, da se je že tako glede na lansko spreminjal del trase, smo si rekli, kaj pa če spremenimo še to in z novo traso ne čakamo do prihodnjega leta, ko bo na vrsti jubilejni, dvajseti maraton. Z vidika tekačev je pričakovati, tako kot v vsaki stvari, da si bodo v mnenju nasprotovali. Že sedaj so nam nekateri prigovarjali, da naj ostanemo na obstoječem, saj je posameznikom lažje teči po znanem delu. Veliko pa je tudi takšnih, ki so govorili, da bodo maraton tekli, ko se proga ne bo podvajala. Upam, da se sedaj opogumijo in pridejo. Kaj pa to pomeni za vabljene tekače in za tiste najboljše, pa bomo videli. Rekord bo sedaj v nekem smislu težko primerljiv s časom na novi trasi, saj bodo pogoji zaradi proge drugačni, si pa seveda želimo tudi v rezultatskem smislu vsaj nekaj let enako progo, ki bo omogočala primerljivost. Za nas organizatorje pa v prvi vrsti pomeni velik finančni zalogaj, ki pa ga bomo vsekakor pokrili. Za samo delo na trasi to pomeni nekaj sto ljudi več. Strošek se nam s tem skoraj podvoji, saj podvajamo infrastrukturo, vse ostalo pa se postavlja za maratonsko razdaljo na novo. Opis trase tekači najdete na spletni strani maratona

Tekači letos v treh črtah

Še ena novost bo letos razveselila vse, ki se nameravajo udeležiti največjega tekaškega dogodka pri nas. Nemški športni velikan je namreč z maratonom podpisal triletno pogodbo in tako postal diamantni sponzor, kar pomeni, da bo organizator tekače opremil z adidas tekaškimi majicami. Te bodo letos črne barve s tremi značilnimi zelenimi črtami, tekačem pa bodo omogočale odlično prezračevanje in uravnavanje vlage.

Ne pozabite na nove roke za cenejšo prijavo

V poletnem času tako tekači ne pozabite na nove roke za cenejšo prijavo, tako za posameznike kot skupine, ter nove pogoje vračila prijavnine.

Prijavnina za 42.195 m, 21.098 m in 10 km je

  • do 18. avgusta - 30 EUR,
  • od 19. avgusta do 15. septembra - 35 EUR in
  • od 16. do 30. septembra - 70 EUR.

Zadnji dan za oddajo posamične prijave je 30. september 2014!

Prijavnina za organizirane skupine (najmanj 10 prijavljenih) na 42.195 m in 21.098 m in 10km pa je do 18. avgusta - 27 EUR. Po tem datumu dodajanje v skupino, ne bo več mogoče. Možna bo samo še posamična prijava.

Dobra priprava pred maratonom v oktobru pa je tudi polmaraton ob Vrbskem jezeru, ki je drugi od treh tekaških dogodkov, ki sestavljajo pokal Run Alpe Adria. Wörthersee Halbmarathon bo 24. avgusta, kjer pa boste lahko na polmaratonsko razdaljo lahko štartali tudi s trenutnim nosilcem rekorda v maratonu (2:03:23!), saj se Wilson Kipsang vrača na Vrbsko jezero.

Več na www.vw-ljubljanskimaraton.si.

Foto: Damjan Končar

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri