Pomemben del treninga, ki ga tekači ne bi smeli izpustiti

Pomemben del treninga, ki ga tekači ne bi smeli izpustiti (foto: profimedia) profimedia
30. 3. 2019 Promocijsko sporočilo

V duhu priprav na Rio Mare Parenzana Maraton začenjamo s preprostimi in učinkovitimi vajami za ogrevanje, ki jih je za nas pripravila trenerka športne rekreacije in simpatična vlogerka Anja Susič. Seveda pa se na trening ne bomo odpravili s praznim želodcem, zato v nadaljevanju razkrivamo tudi odlično idejo za lahko kosilo izpod rok kulinarične navdušenke Ane Žontar Kristanc.

Nagrajenka, ki prejme 2 startnini za maraton, je Janja P. 

Še vedno lahko sodelujete! Skočite na aktualno nagradno igro: Parenzana maraton!

Ogrevanje je eden izmed ključnih delov treninga, zato je zelo pomembno, da ga ne izpustite. Ustrezne vaje za ogrevanje telo pripravijo na fizični napor in poskrbijo za večjo prožnost mišic. Vse to zmanjša tveganje za poškodbe, obenem pa zagotavlja tudi doseganje boljših rezultatov. Preproste in učinkovite vaje za ogrevanje zato ne smejo manjkati na nobenem treningu. Anja se bo na maraton pripravljala dvakrat tedensko, vsem začetnikom pa svetuje, da tek kombinirajo s hojo. Izjemno pomembno je, da:

  • treninge stopnjujete postopoma,
  • poslušate svoje telo in
  • intenzivnost vadbe prilagodite svojim zmožnostim.

Anjo v teh tednih pridno spremljajte na družabnih omrežjih Facebook in Instagram, kjer bo podeljevala startnine za Rio Mare Parenzana Maraton, te pa si lahko prislužite tudi prek uredništva aktivni.si z odgovorom na vprašanje na vrhu članka.

Da bomo zares pripravljeni na ta tekaški izziv, pa moramo poskrbeti tudi za raznoliko in zdravo prehrano, ki bo zagotovila vnos vseh potrebnih hranilnih snovi v telo. Ana Žontar Kristanc tokrat predstavlja svojo idejo za popolno zdravo lahko kosilo: »Tokrat sem pripravila sveže bučkine špagete s peteršiljevim pestom, svežim češnjevcem in tunino. Preden se odpravim na trening, si rada privoščim jedi, ki me ne obtežijo in so enostavne za pripravo. Med vsemi obveznostmi in opravki velikokrat ne najdem časa za zapleteno in dolgotrajno kuhanje, zato si bučkine špagete pogosto pripravim vnaprej, saj ostanejo slastni tudi, če jih pojemo pozneje.«

Ana je bučkinim špagetom dodala tunino Rio Mare Leggero, ki doda nežen okus in se odlično dopolnjuje z bučkami in češnjevimi paradižniki. Nepogrešljiva je za vse, ki želijo ostati v formi, saj vsebuje 60 % manj maščob v primerjavi z običajno tunino v oljčnem olju. »Vse sestavine se povezujejo v slastne mediteranske okuse, ki se jih preprosto ne morem naveličati. Bučkini špageti so odličen nadomestek navadnim testeninam, če želimo zmanjšati vnos kalorij, za dodatno mero svežine pa poskrbi aromatičen peteršiljev pesto,« je še dodala avtorica kulinaričnega bloga Anina kuhinja.

rio mare

Preizkusite Anin recept, ostanite V formi z Rio Mare in se nam pridružite na Rio Mare Parenzana Maratonu. To je zagotovo eden izmed najlepših tekaških dogodkov na obali, zato ga to pomlad preprosto ne smete zamuditi. Poteka po čudoviti poti, ki povezuje Slovenijo in Hrvaško – začne se v Kanegri, konča pa v Portorožu. Tekači bodo lahko tekli na 6 km, 13 km in 21 km, tako da bodo na svoj račun prišli tako začetniki kot tudi izkušeni ljubitelji teka.

Če vas mika, da bi se nam 27. aprila pridružili na maratonu z najlepšim razgledom, odgovorite na zgornje nagradno vprašanje in se potegujte za 2 startnini za Rio Mare Parenzana Maraton.

rio mare

Celoten Anin recept za sveže bučkine špagete s peteršiljevim pestom, svežim češnjevcem in tunino preverite na njenem blogu Anina kuhinja. Za več receptov z izdelki Rio Mare pridno spremljajte blog www.aninakuhinja.si  in Facebook stran www.facebook.com/Rio.Mare.Slovenija.