Recept za športnike: Beljakovinska bomba za veliko energije

Recept za športnike: Beljakovinska bomba za veliko energije (foto: profimedia) profimedia
28. 4. 2019

Trenerka športne rekreacije in simpatična vlogerka Anja Susič nas z novim videom poziva k še zadnjim pripravam na Rio Mare Parenzana Maraton, ki bo potekal 27. aprila.

Ana tokrat predstavlja intenzivnejše vaje s kolebnico v kombinaciji z vajami za krepitev mišic nog in zadnjice z izpadnimi koraki, za konec pa priporoča še malo bolj intenzivne poskoke iz počepa.

Preverite Anjine vaje v spodnjem videu in se nam pridružite na maratonu z najlepšim razgledom, Rio Mare Parenzana Maratonu.

Da bi za tek na maratonu dosegli kar optimalno fizično pripravljenost, mora biti trening izvajan s pravo intenzivnostjo, trajanjem in pogostostjo. Za napredek v vzdržljivosti se mora trening ves čas stopnjevati,  dobro planiran program za izboljšanje telesne pripravljenosti pa bo poskrbel za utrjevanje ključnih mišičnih področij.

Doslednost pri izvajanju vaj bo pripeljala do izboljšanja tekaške moči, povečala bo hitrost, s tem pa bodo boljši tudi rezultati na daljših tekih, kot je maraton. Če s svojo fizično pripravljenostjo niste še povsem zadovoljni, lahko s spodnjimi učinkovitimi in preprostimi vajami še dodatno okrepite svoje mišice, da boste zares pripravljeni na vse tekaške izzive.

Pri zadnjih pripravah na maraton pa ne smemo pozabiti niti na skrbno zasnovan jedilnik, ki bo poskrbel, da bo naše telo ob večjih naporih kar se da učinkovito. Ana Žontar Kristanc je pripravila zdravo in energijsko polno tunino jajčno pojedino, s katero boste pregnali utrujenost pred ali po treningu.»Tokrat sem pripravila zdravo in bogatojed z jajci in odlično tunino Rio Mare Leggero, ki vas bo napolnila z energijo, da boste pripravljeni na premagovanje vsakršnih izzivov. Zaradi visoke vsebnosti beljakovin in nizke vsebnosti maščob je tunina jajčna pojedina popoln obrok za vse z aktivnim življenjskim stilom, ki si želijo lahkega in hkrati polnega obroka,« še dodaja Ana.

Ste pripravljeni na najlepši tekaški dogodek te pomladi? Rio Mare Parenzana Maraton je tik pred vrati, zato napolnite svoje telo s potrebnimi hranili s pomočjo okusnih Aninih receptov, okrepite svoje mišice z Anjinimi vadbami in ostanite v formi z Rio Mare. Rio Mare Parenzana Maraton poteka po čudoviti obmorski poti, ki povezuje Slovenijo in Hrvaško. Pridružite se nam 27. aprila in z nami preživite dan, poln izjemne športne energije, osupljivih pogledov na morje in dobre družbe.

Celoten Anin recept za tunino jajčno pojedino preverite na njenem blogu Anina kuhinja. Za več receptov z izdelki Rio Mare pridno spremljajte blog www.aninakuhinja.si in Facebook stran www.facebook.com/Rio.Mare.Slovenija.