Vztrajajmo skupaj!
Življenje je nenehno zasledovanje ciljev. S pomočjo dobre volje, truda in vztrajnosti bomo manjše in večje cilje dosegli navkljub vsem oviram. Pridruži se vseslovenskemu gibanju #vztrajam, kajti skupaj smo močnejši!

PRIHODNOST STE VI! SKB, partner projekta #vztrajam

Tek je zakon. Zmigaj se s kavča in pojdi z nami na tek!

Pridruži se

Postani naš #vztrajam ambasador ter spremljaj zgodbe ostalih!

PREDSTAVI SE
tekac-jesen

Foto: Profimedia

Tek se je med rekreativnimi športniki zelo razširil. Vse več ljudi teče in se vsakodnevno podaja na tekaške kilometre. Pa veste, na kakšni podlagi teči?

Zato so nam namenili veliko urejenih tekaških poti. Vsak kraj že ima trim stezo, makadamsko pot, gozdno pot, kjer se da nabirati kilometre.

Tekači tečejo tam, kjer jim okolica dopušča. Po navadi v bližini svojega doma, kjer poznajo poti in poznajo vsak ovinek in korenino.

Kombinacija različnih tekaških poti je najbolj priporočljiva. Osnovna vadba naj bo po čim bolj mehkih podlagah, da so pritiski na naše sklepe čim manjši. To pomeni, da tečem po makadamskih poteh in različnih gozdnih poteh. Pri tem naše sklepe in mišično ogrodje navajamo na različne položaje in seveda krepimo vezi. Vse to je preventiva pred različnimi poškodbami. 

Če imamo v planu teči na različnih tekaških prireditvah, pa uporabljajmo tudi asfaltne površine, saj se pri teh srečujemo pri večini tekaških dogodkov.

Kombinacija obojega nam bo prinesla dolga leta teka in veliko tekaških užitkov. Predvsem pa poslušajmo svoje telo in se izogibajmo tistega, kar nam povzroča bolečine.

Poglejmo še, kaj o tekaških podlagah pravi Simona.

#poslušaj svoje telo

Priključite se tekaški skupini, kjer najdete strokoven kader, ki vam bo pomagal pri postavljanju in doseganju vaših ciljev. Tecite za celo življenje in ne za maraton jutri.

Tekst pripravila: Simona Markovič (PripraveLJ maraton)

#vztrajam tečemo 1. oktober 2020

Prijavi se na e-novice!

Enkrat tedensko v svoj e-nabiralnik prejmi zgodbe navdiha, motivacijske nasvete in najboljše #vztrajam objave minulega tedna.