Ganljiva zgodba: "Ste se kdaj dotaknili srca?" (sprašuje brivec, ki je naredil preobrazbo brezdomca)

Ganljiva zgodba: "Ste se kdaj dotaknili srca?" (sprašuje brivec, ki je naredil preobrazbo brezdomca) (foto: Profimedia) Profimedia
8. 10. 2022

Kdaj ste nazadnje naredili kaj nesebičnega za popolnega neznanca? Ali celo brezdomca? Naj vam bo zgodba v navdih. 

Včasih ni potrebno veliko, da nekomu polepšate dan, ali vsaj malce spremenite celo življenje. To je dokazal nesebični brivec, kot boste kmalu videli v videu. Tu pa je še ena zgodba Indijca, ki vam bo pokazala, da majhna dejanja štejejo in lahko že sami naredite ogromno za naš planet: Indijec je 35 let vsak dan na isto mesto posadil 1 drevo – ne boste verjeli, kaj se je zgodilo!

Sedaj pa k zgodbi. Poleg videa je brivec dodal zapis, ki vam bo dal misliti: 

"Toliko stvari imam za povedati, vendar ne morem izbrati besed. Skušal se bom zbrati in umiriti. Video, ki ga boste videli, je o prijatelju in brezdomcu Hayriju iz naše soseske. Včasih se oglasi pri meni in prosi za skodelico čaja ali kave, nikoli za denar ali obrok. Samo kavo ali čaj. 

Pred kratkim sem dobil idejo: radi bi naredil preobrazbo Hayrijevega izgleda - frizure in njegove brade. Odšel sem do njega in mu razložil vse skupaj. Želel sem mu podariti striženje in urejanje las, brivske storitve in nova oblačila. 

Hayri je zavrnil mojo ponudbo. 

Dan kasneje je spet prišel k meni in začuda sporočil, da se z idejo strinja in je pripravljen sodelovati pri preobrazbi. Vprašal sem ga ponovno, da ne bi bilo kakšnih nesporazumov. 🙂 Kot razložim v videu, je eno od najpomembnejših čustev prav takrat, ko se nekdo dotakne tvojega srca. Upam, da sem se dotaknil Hayrijevega srca. Počutil sem se izjemno. 

Opazili boste, da je bilo to zanj prvo striženje po dolgih letih. Ne bom razlagal, v kako slabem stanju so bili njegovi lasje in glava nasploh. Zame je bil to zelo težek trenutek, videti, v kakšnem stanju mora živeti."

V videu se brivec na poti do preobrazbe, ki Hayriju povrne nekaj dostojanstva, pogovarja s svojim prijateljem, ki razkrije tudi, da je na svetu popolnoma sam. Si lahko predstavljate kaj takšnega? Če o tem do sedaj niste razmišljali in ste sedaj dobili motivacijo, da tudi vi naredite kaj dobrega, se ozrite po svoji soseski. Tik ob vas je veliko ljudi, ki bi bili hvaležni za vašo nesebično pomoč. ❤️

Pod videom je brivec še dodal, da bo objavil nadaljevanje, ko se s Hayrijem odpravita po nakupih in mu priskrbita nova oblačila.