Ni vedela, da je noseča, dokler na stranišču ni začutila velikega pritiska in kmalu zatem videla dojenčkovo nogo (osebna zgodba)

19-letna Faye White, ki za svojo nosečnost ni vedela, dokler ni rodila. (foto: Foto: nypost.com) Foto: nypost.com
17. 9. 2023

Nosečnost v večini primerov poteka s simptomi, ki jih je težko zgrešiti. Toda obstajajo primeri, ko temu ni tako. Nekaj žensk za svojo nosečnost namreč sploh ni vedelo, dokler niso rodile.

Eden izmed tovrstnih primerov je 19-letna Faye White iz Braintreeja v Anglij, ki trdi, da ni vedela, da je noseča, dokler se njena novorojena hči dobesedno ni rodila. Whiteova, ki je 6. maja rodila hčerko Luno-Grace Behrens, je odtekanje vode celo pripisala  okužbi sečil.

Za nosečnost ni vedela, saj je potekala brez nosečniških simptomov 

»V devetih mesecih sem opravila približno šest testov nosečnosti in vsi so bili negativni,« pravi Whitova, ki je priznala, da s partnerjem, 21-letnim Aidanom Behrensom, ne uporabljata redne kontracepcije. 19-letnica ima sicer že dve leti starega sina Brody-Chasea in pravi, da ta nosečnost ni bila nič podobna njeni prvi. 

Novopečena mamica je pojasnila, da je bil njen menstrualni ciklus pred porodom normalen in ni imela vidnega trebuščka. Prepoznala je simptome blagega refluksa kisline, ki je pogost med nosečnostjo, vendar ni povzročil preplaha. »Življenje se je zdelo povsem normalno, dokler me nekega jutra ni zbudil ogromen naval vode,« pravi. Ker je na podlagi prvega poroda vedela kako približno bo potekalo, je hitro poklicala taščo, da jo odpelje v bolnišnico. 

Presenečenje na stranišču

»Šla sem na stranišče, ker sem čutila velik pritisk in nekaj je prihajalo ven. Odhitela sem nazaj v svojo spalnico in izkazalo se je, da je to dojenčkova noga. Vse se je odvijalo hitro. Od trenutka, ko mi je odtekla voda, do poroda sta minili dve uri, tako hitro je bilo,« se spominja. Rodila pa je še preden so jo pripeljali v bližnjo porodnišnico, v reševalnem vozilu ob nogometnem igrišču.

Kljub priznanju, da ni želela imeti več otrok, je 19-letnica povedala, da so se njeni materinski instinkti takoj aktivirali: »Od trenutka, ko sem vedela, da prihaja, sem si mislila: OK, to je najin otrok. Dajmo jo spraviti na svet.«  

Končalo se je dobro

Dojenčica Luna se je rodila v 37. tednu. Odpeljali so jo na oddelek za intenzivno nego novorojenčkov v bolnišnici Broomfield zaradi zapletov ob rojstvu, saj je doživela blago hipoksično ishemično encefalopatijo. »Težko je vedeti, kako bo to vplivalo nanjo, toda upajmo na najboljše« pravi Whitova, ki je otroka 10 dni pozneje odpeljala domov.

Njeni prijatelji so ji pomagali založiti dom s stvarmi za njeno hčerko. Novopečena mamica verjame, da je nenadno rojstvo njenega otroka pravi čudež. »Ob tem kar je hči prestala, ji gre sedaj odlično. Zdaj si ne morem predstavljati življenja brez nje.«     

Vir: nypost.com

Preverite tudi pogovor, ki ga vodi Borut Pahor

Sandi Zajc in Borut Pahor se v tokratni epizodi Mastercard® podkasta navdiha pogovarjata o usodnih avgustovskih poplavah, poslanstvu gasilca in kdo je, ko sleče svojo uniformo

Pogovoru prisluhnite tukaj: