(VIDEO) Utapljajočega kužka v ledenem Ivarčkem jezeru rešil pogumni domačin

5. 1. 2023
Deli
(VIDEO) Utapljajočega kužka v ledenem Ivarčkem jezeru rešil pogumni domačin (foto: profimedia)
profimedia

Bi sredi zime skočili v ledeno mrzlo jezero? Korošec je brez oklevanja to storil in rešil psička. 

Zimski sprehod dveh prijateljev se je spremenil v reševalno akcijo, kot boste videli v posnetku. Še en opomnik, da bodite tudi na sprehodu pozorni na okolico in lep znak, da so med nami še vedno ljudje, ki radi priskočijo na pomoč tako živalim kot ljudem. 

V kako mrzli vodi ste že plavali? Se težko spravite v malce hladnejše morje, ko je zunaj 30 stopinj in več? Nekatere mraz ne zmoti, kakor je dokazal Bojan Kokal, ki se je brez pomisleka odpravil na reševanje psička s svojim prijateljem. 

Kot lahko vidite v posnetku v njegovi objavi, je Ivarčko jezero prekrito z ledom, v katerem je luknja, v katero se je ujel pes.

Bojan se je najprej slekel do spodnjic, si okrog pasu navezal vrv in se precej hitro podal v zaledenelo jezero. Da je prišel do psička, je moral z leseno palico zlomiti led. Potem se je prebil do psa in hitro sta bila oba na zasneženem bregu. 

Poglejte v videu: 

Kdo je lastnik utapljajočega psa iz objave ni razvidno in videti je, da ne ve niti Bojan, upamo pa, da je našel pot domov in je že pri lastniku. 

Če naletite na podobno situacijo, vedno najprej poskrbite za svojo varnost. Kadar ne morete pomagati sami, ker je prenevarno, pokličite pristojne službe in počakajte na pomoč. 
Tu je še nekaj zanimivih dejstev o vašem psičku, ki jih še niste vedeli: 
  • Vaš kosmatinec lahko sliši bistveno višje frekvence (med 47.000 Hz in 65.000 Hz) kot vi, kar s pridom uporabljajo tudi policija in varnostne agencije. Zato vaš pes laja tudi, ko vi ne slišite nikogar v bližini. 

  • V nasprotju s splošnim prepričanjem psi niso barvno slepi; vidijo odtenke modre, rumene in sivo rjave. Zato, ko boste naslednjič izbirali igračko za svojega štirinožnega prijatelja, izberite raje kot rdečo igračko, igračo v teh barvah. 

  • Psu se izoblikuje sluh dvajset dni po skotitvi in lahko sliši frekvence, ki jih človeško uho ne more zaznati.

Več dejstev preverite TUKAJ. 

Novo na Metroplay: "Slovenski hribi postajajo preobremenjeni" | Matjaž Šerkezi