"Vse razumem, od strij do staranja in kilogramov viška, ampak TOLE …!" (izpoved obupanega Slovenca)

"Vse razumem, od strij do staranja in kilogramov viška, ampak TOLE …!" (izpoved obupanega Slovenca) (foto: Profimedia) Profimedia
20. 9. 2022

"Imam problem, in to velik," zapis začne moški z vzdevkom Obupan.

"Z ženo sva skupaj slabih 20 let. Bila je lepa, vitka, simpatična. Imava enega otroka in od tukaj naprej gre vse navzdol. Ko je bila noseča je pridobila kar nekaj kilogramov, ampak sem si rekel, da ni panike, bo izgubila. Eno leto po porodu je bila na istem kot na rok, če me razumete. Ni šlo dol, ampak gor."

Sin je zdaj star 7 let, ona pa ogromna ...

Nadaljuje svoj zapis obupani Slovenec. "Mineva me. Sem jo neštetokrat prosil. naj kaj naredi. Nerodno mi je, nočem več z njo med ljudi."

A težava niso le srečanja z drugimi ljudmi.

"Letos nisem rezerviral dopusta, ker mi ni za it z njo," nadaljuje in upa, da bo po vrnitvi v službo morda bolje. "Ampak hudo dvomim, ker je služba sedeča."

"Ko sva o tem govorila. mi je omenjala neko sranje. da to je ljubezen do sebe, da se ne spreminjaš. Če se imaš rad in se dobro počutiš. Ampak ona ni dobro. Niti enega normalnega sprehoda z mulcem ne zmore."

Zdaj smo na točki, ko je še otroku postalo nerodno.

"Bi mislil, da jo zanima vsaj kuhanje. Pa nima energije niti za to. Naroča pizze, burgerje in ostalo sranje, da to potem še sin dobi za kosilo. Meša se mi. Ločil se ne bi, ker si ne predstavljam življenja brez sina - rad bi, da se ona spremeni."

Hočem, da shujša, da začne migat in primerno skrbet za otroka in zase.

"Hočem normalno družino. Hočem družino peljati na večerjo ven, brez občutka, da mi je nerodno. Hočem na morje z normalno žensko, ne tako, ki mora po kopalke v določeno trgovino. Hočem ženo, ki mi bo všeč, ko jo pogledam. Pa ne rabim manekenke. Vse zastopim. Od strij do staranja in kilogramov viška, ampak tole je preveč.

Uničuje mi življenje."

Komenatrji pod zapisom Obupanega so bili seveda zelo mešani. Kaj vse so zapisali?

Od tega, da bi pravi partner moral stvari vzeti v svoje roke in ljubljeni ženski pomagati iz začaranega kroga, ji plačati osebnega trenerja in jo poslati na psihoterapijo, do zdravstvenih nasvetov. Ena oseba je zapisala, "Mogoče ima samo probleme s premalo delujočo ščitnico. Tukaj nobena dieta nič ne pomaga."

Kaj pa menite vi? Kaj bi mu svetovali? 

Članek je bil objavljen na cosmopolitan.si

Preverite še:
15-letnica je bila v neznosnih bolečinah – najprej težave z zgago, nato bolečine v križu. In potem je njena mama ugotovila, da … (osebna zgodba)
Ali pa:
Anamaria Goltes in Luka Dončić iskreno o naraščaju (to je vsa resnica)