15-letnica je bila v neznosnih bolečinah – najprej težave z zgago, nato bolečine v križu. In potem je njena mama ugotovila, da … (osebna zgodba)

15-letnica je bila v neznosnih bolečinah – najprej težave z zgago, nato bolečine v križu. In potem je njena mama ugotovila, da … (osebna zgodba) (foto: Posnetek zaslona | TikTok Alexis Queen) Posnetek zaslona | TikTok Alexis Queen
16. 9. 2022

Britanka se še predobro spominja svojih poletnih počitnic, še bolj svojega prvega in drugega šolskega dne – ko jih je imela komaj 15 let. 

Poleti so se začele težave z zgago, ko se je nenadoma spomnila nečesa, kar ji je nekoč povedala njena mama. "Moja mama je omenila, da je imela zgago, ko je bila noseča z mano," je zdaj 19-letna Alexis delila v videu na TikToku, kjer je povedala svojo zgodbo o nevidni ali kriptični nosečnosti

Nevidna nosečnost je pravzaprav pogostejša, kot se zdi, pravijo strokovnjaki – 1 od 2.500 nosečnic do poroda na ve, da je noseča. Mnogi so seveda skeptični, kako je sploh mogoče. Vendar je, kar so pokazale tudi raziskave.

Veliko jih ima še naprej redno menstruacijo, prisotni niso tudi nobeni drugi znaki in testi ne pokažejo povišanega hormona nosečnosti hCG. 

Tako se je zgodilo tudi Alexis ...

Ko je opravila test nosečnosti, je bil rezultat negativen. In kot še pojasni v videu, ni imela nobenih simptomov in še naprej je imela redne menstruacije. 

Osebna zgodba: Stara je 25, ima 22 otrok, a to še ni konec. Z možem načrtujeta TOLIKO otrok!

Septembra se je za Alexis začelo novo šolsko leto …

Ki pa se je zelo kmalu razpletlo drugače od pričakovanj!

Zvečer prvega šolskega dne je Alexis začel boleti hrbet. Nič hudega sluteča je vzela tableto proti bolečinam in se odpravila spat. 

Noč, ki je sledila, je bila grozljiva: zaradi bolečin je vso noč prebedela in ko je zjutraj o tem potožila staršem, sta oba posumila, da je to le izgovor, da ji ne bi bilo treba v šolo. 

Alexis se je morala tako kljub bolečinam pripraviti na šolo. A ko je pred odhodom od doma odšla na stranišče, je že čutila potrebo po potiskanju. 

"Poklicala sem mamo in vpila, da mislim, da bom rodila," se spominja Alexis.

Mama jo je poklicala v dnevno sobo in takrat je že bilo jasno, da gre res za popadke. Alexis je tako rodila kar na tleh dnevne sobe.

Alexis je zdaj stara 19 let in je ponosna mamica štiriletnega Harryja.

Drugi viri: Cryptic pregnancyThe evolutionary biology of cryptic pregnancy: A re-appraisal of the "denied pregnancy" phenomenon

Preberite še: "Nikoli nisem varala, a možev test očetovstva je pokazal negativno - nato pa sem izvedela RESNICO"

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alexis Queen (@alexis_queenx)