Zdravniki so jasni: "To, kar je imela kraljica, doleti 10% ljudi"

Zdravniki so jasni: "To, kar je imela kraljica, doleti 10% ljudi" (foto: Profimedia) Profimedia
9. 9. 2022

Modrica z zadnje kraljičine fotke razkriva, kaj se je v resnici dogajalo z njenim ZDRAVJEM. 

Čeprav je kraljica v četrtek v 96-letu letu starosti preminila, pa torkove fotografije z njenega zadnjega pogovora na gradu Balmoral še vedno krožijo med predanimi kraljevimi opazovalci, ki iščejo pojasnilo za njeno smrt.

Fotografijo s srečanja z novo britansko premierko Liz Truss, že 15. v času kraljevanja Elizabete II., so objavili tudi na uradni Facebook strani kraljeve družine, mi pa objavljamo približan pogled na kraljičino roko.

Po spletu in družbenih omrežjih se je pojavilo več ugibanj.

"Zakaj ima kraljica tako veliko modrico na roki?" se je po objavi fotografij na Twitterju spraševala kraljeva komentatorka Angela Levin.

"Zanima me, ali je njeno veličanstvo dobivalo injekcije."

"Kraljica izgleda, kot da ima grdo modrico na roki?" je komentiral kraljevi oboževalec na družbenih medijih.

"Videti je kot modrice, ki se pojavijo zaradi zdravljenja in infuzij," je špekuliral nekdo.

"Mogoče jemlje zdravila za redčenje krvi, ki lahko povzročijo madeže, podobne modricam. Tudi njena koža je veliko tanjša zaradi njenih let," je predlagala druga oseba.

"Razbarvanje kože je res videti kot modrica," je dejal dr. ML Stevenson, dermatolog na NYU Langone.

To je lahko posledica senilne purpure (spontane ali ob manjši travmi nastale pikčaste krvavitve), je za TODAY povedal medicinski dopisnik NBC News, dr. John Torres. Študije so pokazale, da ima to stanje približno 10 % starejših ljudi.

"Ko se staramo, postanejo naša koža in vezivna tkiva pod njo bolj krhka, tako da lahko celo manjša izboklina povzroči to vrsto modric," je opozoril.

Članek je bil predhodno objavljen na Cosmopolitan.si

Preberite še: Našli smo originalen recept za sladico, ki ga je kraljica Elizabeta II osebno poslala predsedniku ZDA! (skupaj z njenimi nasveti in predlogi) (FOTO)