25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

3-dnevna turbo prednovoletna dieta

3-dnevna turbo prednovoletna dieta (foto: Profimedia) Profimedia
26. 12. 2016 Vir: liza.aktivni.si

Katera ženska ne pozna te dileme? Do novega leta je le še nekaj dni, nekaj odvečnih kilogramčkov še vedno veselo počiva na trebuhu, časa za vadbo pa kar ni in ni. In vi bi se seveda radi odlično počutili v mali črni oblekici.

Preklopite na turbo

Vsak dan te turbo diete začnite s proteinskim šejkom, kosilo naj bo lahko, zvečer pa sledi lahka juha.

Skrivnost te hitre diete: med kosilom in večerjo naredite nekaj vaj

Prvi dan je to 55-minutni turbo trening (tek/ kolesarjenje). Z izmenjavo obremenitvenih vaj in faz sprostitve se bo presnova pospešila tako, da bo pozneje delala na visokih obratih – in maščobo boste izgubljali tudi, ko boste sproščeno ležali na kavču! To metodo so najprej uporabljali bodibilderji, da bi pred tekmo izgubili še zadnje grame maščobe.

Drugi dan bo lažje – 60 minut vadite na 'območju dobrega počutja', se pravi brez občutka, da se morate naprezati (prav tako kolo/tek).

Tretji dan zaključite z 90-minutnim vzdržljivostnim treningom (na primer hitra hoja/kolesarjenje). Pomembno: ne smete biti tako zadihani, da ne bi mogli govoriti, vendar pa se dobro spotite in naj ne bo premorov.

Hiter pregled prehranjevalnega načrta

Zajtrk

Vsak dan začnite s proteinskim šejkom, ki vas bo nasitil in poskrbel za energičen začetek dneva.

Za 1 porcijo potrebujete: 100 g puste skute, 1 žlico repičnega olja, 2 žlici pšeničnih kalčkov, 100 ml posnetega mleka, 100 ml vode ali pa 1 žličko hruškovega zgoščenega soka, 1 žličko limonovega soka in meto ali pa 1 žlico kock kumare, sol, poper. Po potrebi razredčite z vodo.

Kosilo

prvi dan pojejte omleto, drugi dan večjo, zeleno solato s papriko, kumaro in paradižnikom (polivka: kis in olje), tretji dan pa je na jedilniku lososov filet z zelenjavo: 1 koleraba, 1 korenček, 1 mlada čebula (obročki). Vse skupaj podušite na 1 žlici olja in zalijte s 50 ml juhe. Začinite s soljo in poprom. Lososov filet (150 g) lahno solite in poprajte, ponev pokrijte in ribo soparite približno 15 minut.

Večerja

Izberite eno do naših juh za vitkost.

  • PARADIŽNIKOVA JUHA

Za 1 porcijo potrebujete: 1 majhno pločevinko paradižnikov, 400 ml zelenjavne juhe, 2 paradižnika, 100 g brokolija, 100 g šampinjonov, 1/2 šopka peteršilja, sol, poper, 1 žličko gostejše smetane za kuhanje.

Priprava:

Paradižnike iz pločevinke odcedite in jih zrežite na majhne koščke. Nato jih segrejte v juhi. Sveže paradižnike zrežite na četrtine, brokoli pa razdelite na brstiče. Šampinjone očistite in jih zrežite na četrtine.

Vse skupaj stresite v paradižnikovo juho in pustite lahno vreti približno 15 minut. Peteršilj drobno sesekljajte in ga dodajte. Juho začinite s soljo in poprom in v vsako skodelico juhe kanite malce smetane.

Na porcijo približno 190 kcal, beljakovine: 14 g, maščobe: 7,5 g, ogljikovi hidrati: 16 g.

  • CVETAČNA JUHA

Za 1 porcijo potrebujete: 200 g cvetače, 2 krompirja, 350 ml zelenjavne juhe, 100 g posnetega mleka, 100 g zamrznjenega stročjega graha, sol, poper, muškat, 2 žlici suhih jurčkov, malce peteršilja

Priprava:

Cvetačo očistite in jo razdelite na brstiče. Krompir olupite in ga zrežite na šestine. Oboje skuhajte v juhi in mleku.

Iz tekočine vzemite polovico cvetače, preostanek pa pretlačite s paličnim mešalnikom.

Pretlačeni juhi dodajte cvetačo in zamrznjen stročji grah in vse skupaj pustite lahno vreti približno 5 minut. Juho začinite s soljo, poprom in muškatom. Na koncu juho potresite s suhimi jurčki in drobno sesekljanim peteršiljem.

Na porcijo približno 305 kcal, beljakovine: 16 g, maščobe: 7 g, ogljikovi hidrati: 42 g.

  • KORENČKOVA JUHA

Za 1 porcijo potrebujete: 300 g korenja, 1 pomarančo, 5 g ingverja, 400 ml zelenjavne juhe, 1 žličko gostejše smetane za kuhanje, sol, sladkor, 30 g bučnih semen

Priprava:

Korenje očistite in ga zrežite na grižljaj velike koščke. Pomarančo in ingver olupite in ju prav tako zrežite na grižljaj velike koščke.

Vse skupaj zavrite v zelenjavni juhi in jo nato na srednji temperaturi kuhajte približno 15 minut.

Juho pretlačite s paličnim mešalnikom in jo začinite s soljo ter malce sladkorja. V vsako skodelico kanite še žličko smetane.

Bučna semena popražite v teflonski ponvi in jih potresite po juhi.

Na porcijo približno 225 kcal, beljakovine: 10 g, maščobe: 3 g, ogljikovi hidrati: 55 g.

Turbo program vadbe za 1 dan

  • 10 minut sproščenega kolesarjenje oziroma teka.
  • 10 minut hitrejšega kolesarjenja oziroma teka (tako da ne boste več mogli govoriti).
  • 20 minut izmenično po 2 minuti hitrega kolesarjenja/teka in 2 minuti sproščenega športanja.
  • 15 minut izteka – počasno kolesarjenje ali tek.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri