3 najboljše enodnevne diete

3 najboljše enodnevne diete (foto: Profimedia) Profimedia
29. 6. 2011 Vir: liza.aktivni.si

Še dva dni do naslednje zabave, na kateri bi se radi pojavili v seksi modri obleki, če le ne bi bilo tega trebuščka ...

Znebiti bi se morali le enega ali dveh kilogramov. Več ni treba. Za dolge diete niti ni časa. Torej vklopite na program turbo – ta je tudi najučinkovitejši. Vsak dan boste izgubili 1 kilogram – in za vsak okus se najde nekaj. Najboljše pri tem pa je, da boste uspeh videli in občutili že naslednje jutro. Obljubimo!

Bistvo: če boste kombinirali tri tipe enodnevne diete, boste dobili slastno in raznoliko tridnevno dieto. Lahko jo raztegnete na šest ali pa še več dni. Če morda potrebujete še nekaj kilogramov manj za jesensko kopanje.

Takole gre: sledite prehranjevalnemu dnevu 'svojega' dne. Za vse dni pa velja: popijte najmanj 1,5 litra vode ali neslajenega (ledenega) čaja. Dovoljen prigrizek med obroki: 50 g sadja in 1 lonček posnetega jogurta.

Dan z jabolkom in steakom

ZAJTRK: Jabolčni misliji

1 jabolko zrežite na drobne kocke. Dodajte jim 20 g ovsenih kosmičev, 150 ml vode in ¼ žličke mletega cimeta. Mešanica naj lahno vre 7 minut. Zraven primešajte 5 žlic pinjenca.

KOSILO: Steak z jabolčnim karijem

Mlado čebulo in 1 jabolko zrežite na drobne kocke. 60 g govejega steaka popecite na 1 žlici olja, ga začinite s soljo in poprom ter postavite na toplo. Na isti maščobi popražite mlado čebulo, jabolko in ½ žličke mletega karija, zalijte s 150 ml zelenjavne juhe in vse skupaj v pokriti kozici dušite 7 minut. Steak pojejte z jabolčnim karijem in majhnim krompirjem, kuhanim v oblicah.

VEČERJA: Solata z jabolkom in steakom

Jabolko grobo nastrgajte. 1 steblo belušne zelene in 1 mlado čebulo zrežite na drobne kocke. Zmešajte jabolko, zeleno, mlado čebulo, 100 g pinjenca, 1 žlico limonovega soka, 30 g motovilca, sol in poper. 60 g govejega steaka zrežite na trakove in jih popecite na 1 žlici olja. Porazdelite po solati. Dober tek.

Dnevna hranilna vrednost: približno 729 kcal, beljakovine: 38 g, maščobe: 19 g, ogljikovi hidrati: 96 g.

Zdrobov dan

Dnevno količino za 3 porcije si pripravite že zjutraj: zavrite 600 ml mleka (1,6 % maščobe) in v njem približno 10 minut kuhajte 45 g polnozrnatega zdroba.

ZAJTRK: Zdrobova kaša s sadjem

Pojejte 1 porcijo zdroba z na majhne koščke narezano hruško in s sokom ½ pomaranče. Namesto pomarančnega soka lahko izberete tudi sok ¼ limone.

KOSILO: Zdrobov narastek

1 porcijo pripravljenega zdroba zmešajte z 1 žlico puste skute, 2 žlicama posnetega jogurta in ½ žličke medu. Iz 1 beljaka stepite trd sneg in ga previdno primešajte. Maso dajte v pekač in narastek pecite 15 minut v pečici, segreti na 180 stopinj (ventilatorska na 160 stopinj). Potresite z malce cimeta.

VEČERJA: Zdrobova krema

1 porcijo pripravljenega zdroba zmešajte s 50 g posnetega jogurta in ½ žličke medu. Primešajte še 100 g odmrznjenih gozdnih sadežev in 1 žličko medu. Mmh, slastno.

Dnevna hranilna vrednost: približno 630 kcal, beljakovine: 27 g, maščobe: 11 g, ogljikovi hidrati: 100 g.

Dan s krompirjem in sirotko

ZAJTRK: Pomarančno-sirotkin napitek

Sok 1 pomaranče pretlačite s 150 ml sirotke, 20 g ovsenih kosmičev in ½ žličke medu.

KOSILO: Pečen krompir s skuto

200 g krompirja zavijte v aluminijasto folijo in ga približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj (ventilatorska 160 stopinj). 100 g puste skute zmešajte z 2 žličkama limonovega soka ter mešanico začinite s soljo in čilijem. Skuhan krompir prerežite, ga napolnite s skuto in potresite z 2 žlicama sesekljanih zelišč.

VEČERJA: Krompirjeva solata s cmočki

200 g kuhanega krompirja zrežite na rezine. Krompirju nato primešajte 7 žlic zelenjavne juhe, ½ žlice kisa, 1 žlico sesekljane čebule, 1 sesekljano steblo zelene, sol, poper in muškatni orešček. Solata naj nato nekaj minut stoji. 100 g puste skute zmešajte s 3 žlicami nastrganih bučk, 1 žličko kaper, 1 žličko limonovega soka, 1 žlico drobnjaka, soljo in poprom. Iz te mase naredite kroglice. Krompirjevo solato in kroglice porazdelite po solatnih listih. Slastno!

Dnevna hranilna vrednost: približno 750 kcal, beljakovine: 52 g, maščobe: 3 g, ogljikovi hidrati: 122 g.