4 napitki, ki bodo stopili maščobo okrog trebuha

4 napitki, ki bodo stopili maščobo okrog trebuha (foto: profimedia) profimedia
14. 4. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Temperature se višajo in večina se nas že pripravlja na dopust. Če bi rade izgubile kilogram ali dva poskusite s temi štirimi slastnimi napitki, ki vam bodo pomagali k boljši presnovi ter bodo posledično pomagali stopiti nekaj kilogramov. Privoščite si jih vsak dan!

1. Vitaminaska voda

Kot že vsi vemo, je voda zelo pomemben del našega telesa in nam lahko pomaga pri odplakovanju odvečnih maščob na področju trebuha. Velik korak boste naredile že, če boste sokove zamenjale za vodo, če vam navadna voda nikakor ne tekne, si dodajte nekaj kaplic limone, limete ali grenivke, mogoče celo nekaj listkov mete ali kakšno rezino kumare. Takšna kombinacja vas bo odlično odžejala!

2. Napitek za prazen želodec

Študije so dokazale, da če popijete 2 dcl vode s polovico limone na prazen želodec, telesu pomagate pri pospeševanju presnove, čiščenju in razstrupljanju.

3. Zeleni in metin čaj

Zeleni čaj in metin čaj se že od nekdaj uporabljata v zdravstvene namene. Oba sta namreč zelo močna antioksidanta, ki krepita imunski sistem in pomagata telesu skozi prebavni sistem izločiti odvečno maščobo, ki jo dobimo v prehrani. Poleg tega zmanjšuje napenjanje in urejanjata prebavo.

Skuhajte si ga vnaprej, ter ga imejte na voljo v hladilniku.

4. Ananasov smuti

Ta čarobni napitek je super pijača za ljubitelje sladkega in tropskega okusa. Potrebujete samo dve sestavini - laneno olje, ki dokazano zmanjšuje maščobe v želodcu in sveži ananas, ki vsebuje encime, ki fenomenalno razgrajujejo beljakovine, pospešujejo prebavo in zmanjšujejo napihnjenost.

V mešalnik dajte nekaj kosov ananasa in dodajte žlico lanenega olja (po želji lahko dodate tudi pest ledu). Dobro zmiksujte in uživajte slastnem in zdravem napitku!

Preberite še: 5 živil, ki pospeši kurjenje kalorij in Smutiji za popolno kožo