Aktivnosti ob svetovnem dnevu diabetesa

Aktivnosti ob svetovnem dnevu diabetesa (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
13. 11. 2019 Promocijsko sporočilo

Na tekmi 1. slovenske nogometne lige so nogometaši Olimpije in Tabora znova oblekli drese kampanje Bodi odličnjak z geslom Pri diabetes umisli tudi na srce! S to gesto so se uradno začele aktivnosti ob svetovnem dnevu diabetesa.

 

Nogometaši v majicah kampanje Bodi odličnjak!

Nogometaši Olimpije in Tabora so včeraj na igrišče v Stožicah pritekli v majicah kampanje Bodi odličnjak in v njih javnosti predstavili geslo PRI DIABETESU MISLI TUDI NA SRCE! Tudi letos so ob svetovnem dnevu diabetesa v ospredju srčno žilne bolezni saj so diabetiki kar 3-4 bolj ogroženi za nastanek možganske kapi ali infarkta kot ostali. Hvala vodstvu NK Olimpija Ljubljana za podporo in širjenje sporočila! #bodiodličnjak #1snl #diabetesinsrce

Posted by Zavod Diabetes on Monday, November 11, 2019

Aktivnosti bodo dosegle vrhunec 14. novembra, ko bo na Prešernovem trgu v Ljubljani organizirana diabetes INFO točka.

Na njej bo Zavod Diabetes omogočil brezplačne meritve sladkorja za vse obiskovalce,

Pripravljenih bo tudi več kot 5.000 izvodov strokovne publikacije Diabetes, ki je na vseh Petrolovih bencinskih servisih v Sloveniji na voljo že od začetka novembra.

Aktivnosti ob svetovnem dnevu diabetesa

Aktivnosti v kampanji so se sicer pričele že veliko prej, Zavod Diabetes je obiskal že vse največje sejemske prireditve, pripravili in natisnili so 150.000 izvodov publikacije Diabetes, že oktobra pa je po celi Sloveniji geslo kampanje preko velikih citylight plakatov sporočala srebrna olimpijka in odličnjakinja v čuječnosti Sara Isaković, nova ambasadorka kampanje.

V četrtek vabljeni tudi vi - skupaj obeležimo dan sladkorne bolezni in vsa prizadevanja za zmanjševanju njenih negativnih učinkov.